Lång sittning i telefonen i kväll.

Efter en lååååång och ganska djup sittning med kompisen i telefon säger hon ”Åh är klockan så mycket? Då måste jag äta middag!” kl 22.40 typ.
Hur kan man ha så mycket att prata om när man pratar flera gånger varje dag, som hon och jag har… Allt från barndom, här-och-nu, våra barn och deras familjer, och så det där med ”Kommer du ihåg när jag fyllde 50?”
Och hon ba’ ”Nä … Var jag där då?”
Det är tacken, det, för allt jag hade ordnat. Och hon kommer inte ihåg att hon var där?!
Å andra sidan kommer inte jag ihåg när hon fyllde 40. Men det gör inte hon heller.

Vi pratar om att vi är i den ålder vi faktiskt är. Fast vi inte inser det.
– När man är 60, då är man tant, försöker jag övertyga mig själv. (Nej, nej, jag ÄR inte 60. Än.)
– När man är 60, då är man GAMMAL tant, säger hon, muntergöken.

Jag håller inte riktigt med där.
Gamla tanter, det är dom som är 87, och över.

Vi har många frågor och diskussioner, om allt från skräcken att vi ska bli senila till vem som bodde var och vilka var det egentligen som var med på det där kalaset på Urbergsterrassen, och vad som händer med själen när någon dör, och var vi ska stanna och fika i morgon, när hon, jag, och två andra ska åka på en liten Roadtrip.

Men nu ska jag sova.

Fast jag har inte heller ätit middag. Men jag tror jag överlever ändå.

2 reaktioner till “Lång sittning i telefonen i kväll.”

  1. Hmmmm … jag är 61, snart 62 … huuuu … men jag är INTE tant.

    Vad är egentligen en … tant???

    Trevligt skriver du, trots att du snart är … tant 🙂

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *