Tjejmiddag.

På tjejmiddagen hos mig i går bjöd jag på en paj med spenat, lök och lax i.
Jag hade aldrig gjort den, så det var en chansning, men det var faktiskt supergod!
För att slippa åka en extra vända till affären på lördagsmorgonen kollade jag mobilen på en parkering efter E16 på väg hem från jobbet i fredags. Jag vet att jag har en massa spännande recept från en tjej uppe i Norrlandsskogarna i min Yahoo-mail.
Mailet med just det här receptet var från 2005! Och som sagt, pajen blev jättegod!
Det är himla kul att ha bjudning. Att laga mat åt några som jag gillar, duka lite extra fint, göra en god efterrätt.
Ibland tänker jag att jag kanske skulle jag se till att ha folk hemma lite oftare.
Jag vet många som jag skulle vilja bjuda hem.
Innan kan det kännas jobbigt. Jag vill städa undan lite. Plocka i ordning bland högarna. Röja. Dammsuga.
Men det är tanken på att städa, röja, greja, som är jobbig. Inte själva handlingen.
Så när det väl är dags är det faktiskt bara roligt. Jag brukar ösa på med bra musik. Dansa fram genom rummet med dammsugaren som partner.

Tankar skapar så mycket, min uppfattning om till exempel just att ha middag för vännerna..
Automatiska tankar, som kommer av erfarenheter.
Min morsa nr 2 var hysterisk i minst två veckor innan hon skulle ha gäster.
Det har såklart påverkat mig.
I dag, när jag är medveten, kan jag se och förstå att det var hennes rädslor, hennes krav på sig själv att allt skulle vara perfekt, hennes skräck för att misslyckas, hennes självkänsla och självförtroende.
Jag är jag.
Jag kan välja var jag ska lägga ribban och energin.
Jag kan välja att tro, att mina vänner gillar att komma och käka middag hos mig även om det ligger dammtussar i hörnen och toalettstolen sitter löst. (För det gör den.)
Jag fick en kaffeburk av mina ladies. Helt underbar!

Visst är den fin!

I dag är det en skön känsla i mig, av tacksamhet och glädje över att bara vara.

Jag har ätit frukost medan jag kollade på Miss Li och solen bara flödade i hela rummet. Kaffet smakade himmelskt.

Det är söndag.

Kravlöst.

Jag har skrivlusta i hela fingrarna och kan välja att skriva på min bok, eller gå på Walkabout. eller både och.

En av tjejerna som var här i går hade köpt sjukt snygga skor.
Så jag blev jäkligt sugen på att köpa såna, jag med. Eller liknande.

Ja, vi får se vad den här dagen för med sig.

I eftermiddag ska jag träffa en vän. Resten får liksom visa sig.

Hur som helst tänker jag välja glädjen, och stanna i nuet så gott jag bara kan.

Jag tänker inte tillåta någon nedåtgående tankespiral som består av oro för det som kanske ska bli eller inte bli, och hur det ska lösa sig med toastolen, eller om jag kommer att kunna klättra upp på loftet när jag har fyllt 84.

Jag mår som en prinsessa när jag fokuserar på det som är fint i mitt liv! På det jag har, som jag tycker om och älskar, på att jag är frisk, på att jag har ett hem och en säng att sova i, ett fantastiskt jobb, mat i kylskåpet så att det räcker den här dagen i alla fall, tandkräm och rinnande vatten i kranarna, jag har öron att höra med, ögon att se med, ben och fötter att gå med, fingrar att knattra på tangenterna med, fina vänner och en burk med guldtior i skåpet och naturen inpå husknuten.

Dessutom … jag har tillit till att allt är som det ska.

Vad är du tacksam för just här och nu?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *