Kvinnor behöver kvinnor.

Morgon.
En hel dag ligger och väntar.
En dag när jag faktiskt inte ska åka till min fina arbetsplats i Falun.
I dag är jag ledig.

Dagen idag är en dag då jag ska träffa en grupp fantastiska kvinnor här i Gävle.

Vi får se vad som händer då.

Kvinnor behöver kvinnor, det är vad jag tror. Vi behöver andra kvinnor att identifiera oss med, bolla med, känna igen och komma ihåg hur det kändes, hur det var, göra vad vi kan för att inte igen.
Vi behöver skratta, gråta och vara arga tillsammans, känna gemenskap. Dela med oss av våra erfarenheter, bli varandras hopp.

Det är inte ovanligt att vi är livrädda för andra kvinnor. Att de blir en konkurrent, en fiende. Att vi lättare anförtror oss åt en man.

Jag tror vi behöver gå tillbaka när det är så, och titta på vad det handlar om.

Vem av kvinnligt kön som har svikit. Då. För länge sen.

Göra upp med det, släppa och gå vidare.

Här och nu, att äta frukost i dag är som en enkel biljett till stjärnorna, jag gjorde lchf-pannkaka med västerbottenost och till det en stor balja av gudadrogen kaffe.

I dag var jag dessutom klok nog att gå upp i vanlig tid, fast jag hade kunnat sova längre.

Jag vill ha morgonen, lugnet, jag vill ha en stund att samla ihop mig, ställa in skärpan, meditera, landa i aprilmorgonen. Hämta ny kraft och vägledning.

Och skriva såklart.

Det går inte en dag. Utan.

I går var jag på Nebraska och lyssnade på fantastiska Sara Kreft. Jag har sagt det förr, och jag säger det igen; vilken pipa!

Mellan låtarna sa hon saker som berörde, enkla ord men ändå så djupa. Om Vargen, om stjärnorna och om att dansa i regn. Vilka underbara ord. Dansa i regn. Jag har gjort det. Men det var länge sen nu. Jag vill mera.

Det blev en fin kväll, med kära vänner som vandrat på samma stig som jag för en 17, 18, 20 år sen, och när vi möts känner jag att det finns osynliga band mellan oss, vackra band virade av rött siden och guldglitter.

Dom ska komma och hälsa på mig snart!

Jag är redan glad!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *