Brända Bockenblogg

Om besöket på Arbetsförmedlingen tänker jag inte skriva något alls.
Så.

I dag var jag på ett betydligt bättre ställe och föreläste, nämligen på Qvinnoqulan.

Där råder en skön avslappnad stämning, där delar kvinnor i alla åldrar sina smärtor, glädjeämnen och insikter med varandra.

Där råder växande, gemenskap och tillit.

Och jag får vara där och kanske plantera ett frö hos någon, någon som lyssnar på min föreläsning.

För övrigt sitter jag på Brända Bocken just nu, och har ätit Pepparlax. Riktigt gott. Kallt är det, men det finns filtar. Olika människor går över torget, som jag ofta reflekterar över, att det är så tomt? Vad är det som gör, att vårt torg är så tomt på människor? Jag jämför med Hötorget, till exempel, som är ett levande torg, med fruktstånd, blommor, människor? I Stockholm bor det ju såklart så mycket mer folk, men jag tror det är något mer. Det är något hårt och kallt över vårt torg i Gävle.

Några stannar och pratar med mig när jag sitter här med min kaffe. En av mina närmaste vänner, till exempel, som jag har känt sen 1974.

I morse gjorde jag det jag bara gjort en enda gång förut.

Jag drog på mig träningsskorna och stack ut utan att ha ätit frukost!

Jag överlevde det också. Ganska skönt, faktiskt. Hade Spotify i öronen, kom hem, drog på Javat och kokade ett ägg till frukostmackan medan jag tog en dusch.

Sen satt jag där i soffan och käkade, och kände mig rätt nöjd.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *