Att säga JA till allt det roliga kan bli lite jobbigt emellanåt, faktiskt …

Den 2:a januari i år skrev jag här i Bloggen att jag under det här året skulle säga JA till Allt som verkar roligt och lockande.

Himmel, så mycket roligt det finns att säga JA till!

Och jag har gjort det. I stort sett har jag fullföljt mitt mål. Men det finns ett och annat undantag, där jag sa nej fast jag ville, men fröken Präktig var med och bestämde, eller den kloka kvinna som finns i mig, och som jag alltför ofta tystat ner när hon har ropat STOPP. I dag lyssnar jag på henne, och är oändligt tacksam att hon finns.

Att ha roligt väldigt ofta sätter sina spår. Det kan till exempel innebära, att disken står odiskad en halv vecka i diskhon ibland, eller att man inte lägger sig i tid flera kvällar i rad, eller att det blir hiskligt dyra räkningar från Statoil.

Ännu en konsekvens blir att när jag äntligen äntligen äntligen haft roligt färdigt, och äntligen äntligen äntligen får en helg  HEMMA, så är det en så’n lycka så jag hoppar jämfota när jag kommer innanför dörren när jag kommer hem.

Jag är hemkär så det är sjukt. Alldeles lycklig blir jag när jag svänger av från stora vägen och närmar mig mitt lilla hus. Och jag parkerar bilen och går in och tänder runt tio, femton värmeljus, det första jag gör nu när det mörknar tidigt, plockar in eventuella varor från ICA i kylen och sätter mig i magnetsoffan och bara myyyyyyyser.

Så det där nyårslöftet att säga JA till allt roligt och lockande ska jag nog tänka över innan jag säger det igen. Alltså jag behöver nog dra lite i handbromsen nu.

Men i dag kunde jag bara inte låta bli att tacka ja till en Kräftfest till, med Halloweentema. Ja men Gud så kul! Det bara måste jag vara med på!

Och så bion, såklart, det vill jag ju gå på.

Men SE’N får det vara bra. Ett tag. Tills vi ska till Ahrmoni på tjejkväll och bada badtunna, få massage och äta gott.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *