Långpromenad.

Jag kom nyss hem från en långpromenad.

Det är inte ofta jag kan skriva eller säga den meningen. Långpromenader är sällsynta i mitt liv. Oftast blir det en walkabout på halvtimme, det är jag nöjd med, bättre det än ingen alls.

Men nu har jag varit på en långpromenad. Väldigt lång.

Nu gick jag ju inte hela tiden, förstås.

Jag satt rätt länge nere vid havet och bara andades. Jag stannade och betraktade hur solljuset föll över den gröna mossan på stenarna efter stigen vid Skäret och fick den att nästan se självlysande ut. Jag böjde mig ner över Blåsippsbladen i sänkan ner från berget, och funderade en stund på hur Blåsippan ska veta om den ska börja växa eller inte, nu, när det är plusgrader men inte ens december är slut. Och så plåtade jag, tills batteriet dog i min iPhone, vilket går jäkligt snabbt ibland.

Det är vackert när solen lyser över havet. Vackert att känna Livet i sig en av de sista dagarna i december.

Det här året har varit helt fantastiskt. 2013 kommer alltid att finnas i mitt hjärta, som ett av de ljusaste och vackraste i mitt liv.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *