Stjärnklara nätter

I natt när jag la mig där uppe på loftet var himlen full av gnistrande stjärnor.

Jag blir lite lycklig av att ligga där uppe och titta ut i natten. Tankarna på rymden, som aldrig tar slut, och att det finns andra galaxer får bekymret med muslortar på badrumsgolvet att te se ganska obetydligt ändå.

Stjärnhimlen är magiskt vacker. Jag får känna mig liten, som en liten prick i Universum, eller en droppe i havet.

Mina julsaker är som vanligt svåra att stoppa tillbaka i julkartongen. Jag får ta det väldigt varsamt. En tomte här, en ljuslykta där. Den här morgonen, trettondagsafton 2014, har jag tagit mig ur bingen i ganska ”normal” tid, alltså före halv nio, fast jag har vänt på dygnet under en längre tid. I fönstret står porslinsstaken med tända ljus, och massor av lyktor brinner i vardagsrummet där jag sitter i min magnetsoffa.

Jag gillar tystnaden och stillheten på morgnarna, jag älskar att sitta i ljusens sken utan det hårde lampljuset. Lite kaffe, en text ur någon av mina dag-för-dagböcker, en stund av tacksamhet för natten, för stjärnorna på himlen, för kaffet som snart är klart där ute i köket.

Att börja dagen med tankar på tacksamhet gör skillnad.

Jag skulle kunna göra en tacksamhetslista på minst femtio punkter. Här och nu, rakt upp och ner.

Ju mer jag fokuserar på det som är bra och fint i mitt liv, desto bättre blir mitt mående.

I dag är det trettondagsafton. Jag ska städa lite, eftersom jag får besök på eftermiddan, och så ska jag gå på walkabout!

Men först kaffe.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *