Ordning p

Först var klockan elva, nästa stund ett och nu är den plötsligt halv tre!

Lördagar är dyrbara för mig. Jag vill ta vara på dom. Inte låta timmarna bara försvinna.

I dag efter Melodikrysset fick jag för mig att sortera mina femhundranittiotvå par örhängen i en fin trälåda som har glaslock och som det står målat SMYCKEN på. Nu blev det inte riktigt så. Alla fick liksom inte plats.

Det finns skålar med texten CHIPS och GODIS och POTATIS på. Trosor med MÅNDAG TISDAG osv.

Jag är ju inte så’n. Här har aldrig ordning härskat och kommer inte att göra. Tråkigt och befriande på samma gång. Jag lider inte av pedanteri precis.

Men åter till smyckelådan. Jag började med örhängena som ligger på den lilla hörnhyllan. Försökte para ihop dom så gott det gick, och så la jag dom i olika små fack i den nya lådan som det står SMYCKEN på. Sedan gick jag in i badrummet och hämtade örhängen från olika påsar och askar, och tömde en hel burk med små tuttenuttiga örhängen från KICKS och H&M och alla möjliga ställen. Alla mer eller mindre likadana. Ni vet, dom som har en diamant. Fyrkantig eller rund.

Efter badrummet drog jag ut översta lådan i den röda byrån.

Där låg det askar, nätpåsar, etuier, läderpåsar och en hel portmonnä med örhängen. Långa dinglande, små rostiga, glittrande och i alla färger och former. Fattar ni, jag är 60 och har haft hål i öronen se’n jag var 20.

Många örhängen blir det.

Jag har svårt att kasta grejer. Men tre par åkte i återvinningspåsen för metall.

Oj så mycket plats det blev över i lådan! Not.

I lådan låg det mycket smått och gott. Anteckningsböcker med skrivaridéer som hittills inte har blivit skrivna, gamla visitkort med inaktuella uppgifter, tomma plånböcker, vykort och nycklar till förbannelse. Morsans nyckelknippor, femton, tjugo nycklar på varje som ingen människa vet vart dom går till. Men jag har sparat dom. UTIFALL. Utifall någon en dag hittar en resväska på vinden som är låst och eventuellt fylld med tusenlappar. Och ingen får upp den, men så passar en av nycklarna på morsans gamla knippa. Typ.

Det var EN låda i en byrå. Om jag skulle sätta mig och städa i alla lådor i detta hus skulle jag behöva väldigt lång tid. Lådor med olika onödor som jag har sparat.

Pennor till exempel, jag skulle vilja roa mig med att räkna hur många pennor det finns i mina lådor och väskor. Ändå har jag ingen tillhands när jag verkligen behöver en.

Så det gick många timmar för mig, till att ordna i den lilla lådan som det står SMYCKEN på.

Det känns lite roligt ändå. Nu har jag i alla fall ordning på mina smycken.

Alltid något.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *