Städar bokhyllan.

Ibland när jag sitter här i soffan och ser på bokhyllan får jag tankar på att kanske städa där, bland böckerna.

I dag kom dagen när tankarna blev handling.

Så jag tog ur alla böcker, torkade hyllorna och valde sedan vilka böcker jag vill ha där, och de andra kanske får komma till Erikshjälpen eller RIA eller så.

Några böcker känns jätteviktiga för mig. Det är bland annat böcker skrivna av Kaj Pollak, Tommy Hellsten, Louise Hay, Melody Beattie och Claudia Black. Böcker som jag plockar fram och läser lite i, låter ligga, bläddrar, men snappar alltid upp något jag inte har sett förut, fast jag läst dom så många gånger

Så har jag mina vackra böcker. Böcker som jag fått av mina barn, böcker som jag blir glad av eller böcker som har ett vackert omslag. Som ”Kom och hälsa på mig om tusen år” av Bodil Malmsten.

Böcker att inspireras av i mitt skrivande är de som ligger på bordet bredvid soffan. Även där finns en bok av Bodil Malmsten, ”Så här gör jag”. Och så Goldbergs ”Writing down the bones”. Den, som jag fortfarande hoppas hitta på svenska.

Jag ska ju vila, men tänkte att det är väl inte så ansträngande att städa i en bokhylla.

Men det tog på krafterna. Jag börjar lacka ur på att vara sjuk nu. Jag vill kunna gå i skogen! Misstänker att det här kan ta tid. Väldigt lång tid.

Jag fattar att det är en mening med att det är så här just nu.

Så acceptans, igen.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *