Att välja rätt tankar.

I dag när jag letade efter en mailadress i en av mina anteckningsböcker hittade jag min änglakortlek. Jag satte mig och blandade korten länge, kuperade leken och tog upp det översta kortet. Yupp. Klockrent. Det händer grejer i mig när jag nu är på väg tillbaka, för det känner jag att jag är. Jag känner livet i mig, som Astrid Lindgren uttryckte det. Det jag märker är att jag får saker ur världen. Sånt som jag bara har haft i tanken men inte orkat. Det är inga stora saker, men en grej här och en där. I dag skrev jag klart en novell. Bara en sån sak! Jag säljer lite prylar på Tradera. Sånt som jag inte längre använder. Hela tiden upplever jag att jag är i ett flöde, jag bara är, släpper taget och det blir så bra! Som att någon annan styr. Jag sitter i baksätet. Det är magi. Möten med olika människor blir till, utan att någon av oss egentligen planerat eller bestämt. I går åt jag middag med mina vänner, det bestämdes snabbt. Vi hade en otroligt fin kväll med djupa meningsfulla samtal. God mat och kaffe och efterrätt. Allt bara faller på plats ibland. Som bitarna i ett pussel. Jag kan stå ut med det här livet ett tag, faktiskt. Sjukskriven och arbetslös. Det kan vara ett helvete eller ett paradis. Jag tänker välja paradis. För jag väljer själv. Antingen kan jag gå och oroa mig för hur lånen och räkningarna ska betalas eller så kan jag ligga på altanen med öppen ytterdörr och sola medan vinden leker med björkens krona och kaffebryggarens signal om att ”nu är det klart” ljuder inifrån köket. Jag kan välja att sabba mina lediga försommardagar med destruktiva orostankar eller njuta av varje sekund i total närvaro. Den här tiden är så otroligt vacker. Ljuset, dofterna, grönskan och himlens skiftningar. Fåglarnas sång, citronfjärilens lek, sjöfåglarna i viken. Det är en gåva att få vara, att få leva, att få andas i denna tid. Inga krav. Ingen stress. Om jag håller koll på mina tankar, och inte släpper in dom som heter oro, rädsla, kontroll och eländes elände.

Jag väljer sinnesro, tacksamhet, närvaro, glädje och tillit.

Så här vackert var det när jag kom hem från ett möte i kväll.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *