Fredag, sommardäck och köttbullar.

Jag blev bjuden på chokladboll med svarta bönor och dadlar i på jobbet.

Jag har ju gjort chokladbollar med dadlar många gånger, men aldrig med svarta bönor!

God var den hur som helst, och jag är glad och tacksam över detta timvikariat som jag har. Mina kollegor är supertrevliga.

Jag gick upp snortidigt i morse, för att hinna lämna in bilen på däckverksta´n innan jobbet. Inte vet jag hur det gick till, men jag var i stan redan klockan sju! Det var ju onödigt tidigt, ändå gick jag upp bara en kvart tidigare än vanligt, och gjorde allt som jag brukar utom möjligen att jag inte satt och sullade med frukosten lika länge som vanligt.

Mina frukoststunder är heliga för mig. Dagens bästa! Kaffet i största muggen, yoghurt blandat med citron- och limekvarg från Lindahls och hallon och mandlar. Mums.  Eget fröbröd med lite ost och marmelad utan socker.

Då sitter jag i magnetsoffan och njuter. Tyst och lugnt vill jag ha. Ingen TV. Ingen musik. Jo, på helgen kan jag spela klassiska favoriter. Min frukost-CD.

Men jag vill inte lyssna på Nyheterna, varken på radio eller TV, om eländes elände.

Tända ljus helst men det är inte ett måste alla morgnar, speciellt inte nu när det är ljust redan.

Men gärna en brasa de dagar jag är ledig eller börjar senare på dagen.

Ja, jag uppskattar ju saker i dag mycket mer än jag gjorde tidigare. Då var allt bara en självklarhet och jag tror inte att jag hade närvaro att njuta, att verkligen känna vad det smakade när jag åt. Det var nog mest skotta in och svälj.

Efter jobbet hämtade jag bilen och på vägen dit träffade jag gulliga Marie och hennes kille. Hon är en så´n som jag alltid blir så glad av att se. Världens gulligaste.

Jag handlade lite på ICA Söder, min bästa affär, och kom ut utan godis. Just nu är jag inne i jordens socker-addiction och har ätit slabb varje dag den här veckan tror jag! Usch det är illa. Och jag vet vad det beror på. Men nu klarade jag mig och jag har jordgubbar i kväll till fredagsmyset i stället.

Förresten hinner jag inte hem innan godiset är slut, om jag köper till fredagskvällen. Påsen är tom innan rondellen vid Stigslund.

Jag gjorde pannbiff med saltgurka och lingonsylt. Och så gjorde jag några små köttbullar som jag ska ta med och bjuda Malla på.

Trevlig helg!

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *