Min morgon.

Morgonen var så vacker. Massa snö på granarna, vitt på backen, orört förutom spår från något rådjur som hade gått nära mitt hus i vinternatten.
Jag känner mig nöjd och tacksam över livet. Mitt hem och mitt nya jobb.
Det är många som säger, att ”efter femtio är det omöjligt att få jobb”. Jag tror, att om man lever i den övertygelsen, så är det nog så. Tanken styr. Jag är 62 och har fått nytt jobb – igen. Efter femtio har jag jobbat på minst tre arbetsplatser i det yrke jag är utbildad i.
Jag tror det är bra att byta ut alla automatiska tankar som hindrar oss i livet. För om vi börjar kolla var vi fick tanken ifrån, så är det sällan något vi har klurat ut själva. Antagligen har vi hört från några, att det är kört att få ett jobb efter att man har fyllt femtio. Så vem sa det? Hur är den personen? Negativ och pessimistisk troligen. Uppgiven efter alltför många försök?
Så prova igen!
Det finns möjligheter! Våga tro det, våga tro på livet, våga tro att just du är värd att lyckas.
Och granska avsändaren.
Granska dina inbyggda föreställningar som kanske är förankrade i betong.
Byt ut dom mot positiva påståenden. Affirmera. Visualisera. Dröm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *