Låtar som väcker minnen.

I morse fick jag ett plötsligt infall att ta med mig min resväska. Den står alltid till hälften packad, eftersom jag far runt lite hit och dit, och jag tycker det är onödigt att packa upp den mellan gångerna. Jag kunde inte sova i går kväll, halva natten gick och jag skulle ju upp tjugo i sex. Tänkte att det kan finnas en möjlighet att sova här i stan där jag jobbar i natt, och det fanns det. Så här ligger jag i ett hyrt rum och har det bra. Dusch och TV på rummet, whatelse do you need? Nu tror jag inte TV:n kommer att glos på så mycket, möjligen Nyheterna. Jag har ju blivit så´n på äldre da´r. En som ska se nyheterna. Fast jag undrar om det är så bra. Det gör ju saker med en att ta in en massa negativa budskap och elände. Orolig blir jag också när arméchefen går ut och säger att han tror det ska bli krig i Sverige om några år. När jag hör såna uttalanden blir jag riktigt rädd. Det är då jag får ta fram nuet. Nuet och tacksamhetslistorna.
Jag fick utmaningen på Facebook av en vän att lägga ut en låt om dagen i sju dagar. Jisses vilka minnen det kommer när jag kollar igenom mina favoriter inom musiken. Jag kan ju inte förneka att jag har haft det himla kul i mina dagar. Det har varit tårar och smärta och ledsenhet också, men det där ljuvliga, det som finns i dansen, det är jag så glad för att jag har fått uppleva. Jag vill dansa mera. Inte bara hemma i köket så pannbiffarna glöms bort och blir svarta nästan, men det där när en dansar nära nära med någon som en är halvt förälskad i eller på väg att bli, någon som luktar gott och håller en tätt intill och helst är tyst. Att dansa till en helskön låt med någon som pladdrar oavbrutet av nervositet är inte så upphetsande.
I morgon ska jag sova lite längre, det ser jag fram emot. Kaffet oroar jag mig för.
Det finns inget kaffe här där jag har hyrt in mig.
HUR SKA DET GÅ.
Får leta på en STATOIL-mack direkt när jag sätter mig i bilen.
Deras kaffe är kanon. Inte som mitt hemma, där jag får dosera med rågade mått, men näst intill.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *