Vilken fin och ljuvlig dag.

Solen sken när jag vaknade. Lördag. Kaffe och rallarhalva med en tunn skiva rökt skinka, lite senap, lite ost och skivad rödlök.

Efter det på med Guns ´n Roses och började plocka, slänga, torka och dammsuga.  Lite melodikryss samtidigt och så lunch, jag tog matlådan jag inte hade ätit upp i fredags. Det var bråttom, nämligen, för jag längtade som en tok till ön!

När jag såg havet och solen och kniporna kom tårarna.

Ja, jag är en känslig typ.

Tårar av lycka, tacksamhet, andlighet.

Jag får bo här. Jag har havet. Det betyder så mycket. Utan havet kan jag inte andas.

image

Jag gick till andra sidan av ön. Då, när jag står där och bara ser ut över mitt älskade hav, kommer en korp och flyger precis framför mig, och liksom gör en gir, kraxar och försvinner bakom tallarna.

Korpen är en av de fåglar som jag får budskap ifrån.

Korpen och havsörnen, men även nötväckan, spillkråkan och sädesärlan.

Jag vet vad de vill säga mig och i dag, när korpen kom, så var det så starkt.

Två svanar låg utanför gattet.

Jag stod kvar där, och bara tog in … djupt i mitt hjärta, jag ville inte gå därifrån.

Men något fint väntade hemma, jag skulle få besök av ett litet gull! Så jag gick hem och gjorde kaffe och så dukade jag och förberedde lite tills dom kom, min dotter och hennes familj, och mitt lilla barnbarn började prata om mormors båt som ligger på land, och så tog vi oss till ön igen för att han skulle få se, innan vi gick tillbaka hem, och käkade Tacos.

På kvällen såg jag Mellon, tyckte det var fint att Frans vann, gillade hans låt och såklart Molly som bara är outstanding i sitt framförande med den rösten och musikaliteten!

På Facebook kom ett meddelande att CC-puben hade brunnit … Det har aldrig varit mitt favoritställe men en del bra band har jag sett lira där. Vet inte hur allvarligt det är, uppfattade det som att branden släcktes rätt snabbt.

Inte som när CH brann, då var det bara goodbye. Det var hemskt!

Där har jag däremot spenderat ofantligt med danskvällar i mina dar, och haft himla roligt. Men nu är den tiden ett minne blott, och dansas görs det oftast hemma i köket numera.

Hur som helst, livet är ofantligt fint för det mesta, och vissa dagar är mer förgyllda än andra.

Som dagen i dag. Tack och god natt!

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *