Skapa minnen.

image

Plockat blommor här vid stranden och i krukorna i kväll. Älskar att bo här! Älskar sommaren med lediga dagar och ljusa kvällar, havet och himlen med alla skiftningar. Har haft mitt lilla barnbarn här, och det har varit kolossalt roligt. Och så himla fint. Trots vädret. Vi har tittat på svarta sniglar, plockat blåbär i pyjamas till frukostgröten, plaskat med vatten i regnet på bryggan, läst olika böcker, spelat memory, (jag förlorar oftast), och räknat upp alla saker som är gröna, typ gurkor och grodor och krokodiler. Såna saker.
Jag vill vara som den mormor som Tommy Hellsten berättar om på sina föreläsningar. Hon, som rensade flundror (ska sägas på finlandssvenska.) Jag rensar inga flundror men drar jag upp en abborre så rensar jag kanske den. Någon gång.
Här ute är ett annat tempo. Ingen stress, inga bilar, inget brus. Här bara ÄR man. (Man = jag.)
Läste något Underbara Clara skrev; ”Nu skapar vi minnen som barnen ska bära med sig resten av livet, och kalla barndom. Och sommarlov”. Mina barnbarn kanske är för små än att skapa minnen, men jag tror ändå att det de får uppleva i dag kommer att vara något de bär med sig i själen.
Det här är EN del av allt. En för mig oerhört värdefull del, och förhoppningsvis även för dom.

Att vara mormor är fint så det nästan gör ont.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *