Jag är rik.

Jag har just skrivit ner femtio punkter som gör mig rik.

Femtio.

Och ingen enda handlar om pengar.

Det som gör att jag känner mig rik är andra saker, som närheten till naturen, att jag har femtio steg till bryggan och vattnet, att jag är mormor, att jag har ett oöppnat kaffepaket i skåpet plus det ännu halvfulla i kaffeburken, att jag har ett intressant och roligt jobb och typ fyrtiofem andra saker.

Att fokusera på det vi har och känna tacksamhet för det är bra. Om jag ska gå och muttra över att jag inte har en Bayliner så kan jag kanske inte vara lycklig på min flotte. När jag är tacksam får jag mer att vara tacksam över. Så tror jag att det funkar. Gnäll leder till missnöje. I den känslan kan vi nog inte attrahera det vi vill ha.

Mina lediga dagar här på ön gör att jag tänker rätt mycket.

Jag tänker och får pusselbitarna att falla på rätt plats. Mitt är ansvaret för mitt liv. Ingen annans. Det finns så mycket jag vill göra. Jag är inte den som tänker att när jag blir pensionär, då … då ska jag skriva och då ska jag ha kurser och då ska jag gå på Friskis och Svettis. Har jag inte brunnit för att gå på Friskis hittills (utom en kort period för hundra år sen) så kommer jag inte att göra det som pensionär heller. Men det kanske finns annat jag kan göra då, som tiden faktiskt inte räcker till nu.

Jag vill leva NU.

Fylla dagarna med det jag mår bra av.

Semestern ger mig full möjlighet till det. Jag har ingen lust att resa utomlands på sommaren. Inte direkt annars heller, inte så där så jag drömmer om det.

Inte vet jag. Det kanske är nåt fel på mig. Jag kanske är astråkig som bara vill vara hemma och möjligen åka på kryssning till Åland. Men just nu är det så det är och hur det ser ut i morgon vet jag inte. Och skulle jag få lust att åka nån annanstans så gör jag väl det. Men jag har inte ens ett giltigt pass.Det kanske vore bra att skaffa. Utifall.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *