Välkommen vinter!

Minusgrader i dag och vitt på backen. Fick som tur var komma in för däckbyte innan den dagen jag var kallad, numera tycks en inte få välja själv. Men det fanns en lucka, tack för det!

I går var jag på ön på morgonen och fick uppleva det första ”riktiga” snöfallet där. Bättre kunde det inte bli! Jag blir ju barnsligt lycklig av de första flingorna, och i går var de stora och vimsiga, precis som jag vill ha dom! På eftermiddagen fick jag hjälp att dra upp båten, under tiden väntade jag på leverans av min nya tvättmaskin.

Tiden som är nu är en av de bästa.

Tända ljus, vitt på backen, sprakandet i kaminen. Jag vill ta fram de röda ljuslyktorna redan, de juliga som sprider ett så fint ljus i rummet. Jag vill baka pepparkakor med små älskade gullungar, sätta upp stjärnor i fönstren, och röda gardiner. I granen utanför vill jag tända elbelysningen och dekorera krukan på ön med ljung och enris.

Förra året gjorde jag en juldekoration där ute, med julgranskula, enris, liten tomte. Jättegulligt.

När jag kom dit en dag var allt borta. Tio meter från huset låg tomtestackar´n halvdöd, och lite längre bort skärvor från julgranskulan. Enriset for väl till Iggön i stormen.

Och krukan låg trasig nedanför bron.

Men jag provar igen. Det ska vara juligt där ute också, så det så.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *