Morgonblogg en ledig fredag.

Att äta frukost i lugn och ro en ledig fredag, det är verkligen lycka. Det regnar och är grått, men här sitter jag med min frukosttallrik och en stor balja kaffe och bara njuter. Födelsedagsrosorna på bordet. Massor av tända ljus.

Andra morgnar är det annat. Full koll på minutvisaren på väggklockan i köket. Kaffemuggen på tvättmaskinen medan jag målar mig, inget soff-mys, bara gör. På med kläderna, ut i bilen och iväg. Möter jag skolbussen före avtagsvägen till Säljemar indikerar det hur jag ligger till, samma sak med gubben med hunden i Bergby, han går efter vägen samma tid varje morgon, och missar jag honom får jag dra på innan jag svänger ut på E4 vid Axmartavlan. Vidare mot Tönnebro, där gäller det att be en bön så långtradaren före inte svänger in på 83:an för då är en rökt. Särskilt i det här väglaget som är nu, då undviker till och med jag omkörningar.

De dagar jag sitter i bilen innan ”Tankar för dagen” börjar i P1 är det lugnt. Tyvärr var det länge sedan nu som jag var ute i så god tid. Men ”Radiopsykologen” i samma kanal på torsdagkvällar är ett bra sällskap på väg hem från kvällsjobbet där uppe i Hälsingland.

Ledig fredag, med en del inbokningar. Alltså jag har bokat tid för synundersökning. När Persbrandt är på TV flyttar jag från soffan och drar fram fåtöljen en meter framför TV:n. Det måste ju betyda något. Det kanske är dags. Om inte annat så syns rynkorna mindre, säger min kompis. Det är därför, och enbart därför, som hon har brillor. Jag vill ha svarta bågar. Fast när jag hade såna läsglasögon grät mitt barnbarn och jag fick ta av mig dom. Men nu är han större.

Svarta bågar ger mig en känsla av power. Peka-med-hela-handenkänslan. Här är det jag som bestämmer, liksom. Kan vara bra vid en eventuell löneförhandling.

Jag ska också till Thunbergs om jag hinner, och kolla på nya 3008, plus handla mat, köpa små tändvedspåsar, åka till bilverkstan och boka tid, ja, det är nog bäst att sätta fart ändå. Fast jag skulle kunna sitta en timme till och sulla med kaffet. Det är mycket som ska hinnas med när en är ledig och på hemmaplan en ledig vardag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.