Julledigpunktnu

Här sitter jag nu, med brasa och ljus och hela kittet, och fattar inte riktigt, tror jag, att jag ska ha julledigt!

I många dagar ska jag vara ledig från mitt fina jobb till vilket jag pendlar dagligen. Jag behöver inte gå upp kvart i sex på länge! Och jag kan sitta uppe halva natten och glo på någon romantisk julfilm som jag har sett tjugo gånger redan, men ändå lever mig in i och gråter och våndas utan att minnas om dom fick varandra på slutet eller inte.

Kort sagt; jag kan göra vad jag vill. Precis vad jag vill och när på dygnet jag vill.

Ja, som mina väninnor som har valt att gå i pension tidigare än vid 65. Dom, som jag stundtals är väldigt avundsjuk på. Dom som gör vad dom vill och aldrig behöver stressa. Dom som får sova länge och sitta och sulla med kaffekoppen i timtal medan morgon-TV är på och dagen stiger ur rosig sky.

Det känns lite nervöst, nästan, att få så mycket tid helt plötsligt! Jag som är van vid långa bilresor till och från jobbet, komma hem och mest förbereda matlåda till dagen därpå. Ladda kaffebryggaren och duscha. Sova. Vakna, trycka på kaffebryggaren, fort på med sminket, ta med yoghurt till frukosten på jobbet och ut på E4. Förbi alla långtradare så en slipper ha dom framför sig på 83:an.

Det är ju skillnad att vara ledig på våren och sommaren ändå. När en har ljusa kvällar och en flotte att sitta på.

Nu blir det ju lite julförberedelser först, för min del. Julgardinerna ska upp och lite paket ska slås in. Kanske kokar jag lakritskola. Kanske drar jag till stan och handlar lax och sill. Och servetter. Och ett nytt duschdraperi behövs. Och Janssons frestelse får jag inte glömma. Julgransbelysningen behövs kollas. Och gamla soffan ska jag försöka bli av med innan julafton.

Ja, nu känns det som att det inte finns så mycket tid plötsligt?

Men hur som helst, jag får sova längre än till kvart i sex.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *