Att få vara hemma.

Men dra på trissor vad jag har det bra.

Jag behöver inte åka någonstans! Jag får vara hemma! Hemma här i mitt juliga hus och bara vara! För mig är det något oerhört stort, något jag har längtat efter och saknat länge. För jag känner verkligen ofta, att det där att vara hemma, det har blivit en bristvara för min del.

Men nu sitter jag här i soffan och i kaminen brinner björkveden och jag har nyss ätit piroger med surkål och prinskorv efter Ernsts recept. Kaffemaskinen puttrar i köket och nog ska jag unna mig en chokladkula från Lindts när kaffet är klart.

Och jag har inga tider att passa. Ingenting som ligger på.

Jag sov till tio. I natt satt jag och tittade på två rullar med Sandra Bullock, klockan blev nog två innan jag la mig. Och vet ni, det gör absolut ingenting.

Ute blåser det så det visslar i köket, och det är en måttstock på att det är på riktigt. Inget jag vill ut och gå i precis. Men inne är det varmt och mysigt.

Bilen står på gården och får julledigt, den med. Jag har inte kört en meter på flera dagar. Och inte tänker jag köra i dag heller.

Jag får äntligen landa.

Det är så himla skönt.

Jag kan lösa korsord, riktiga korsord, och när min väninna Eva ringde nyss från Åsele, kunde jag prata i lugn och ro. Jag kan sjunga på SMULE och spela morsans gamla CD-skivor med klassisk musik. Jag skulle till och med kunna tänka mig att ta fram korsstygnsbroderiet.

Men nu ska vi inte överdriva.

 

 

 

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *