Jag måste ingenting men jag kan välja olika saker.

Jag har lärt mig att lyssna på mig själv.
När det känns ”NEJ”, så låter jag bli.
Jag måste ingenting. Men jag kan välja. Jag kan välja att tvätta fönstren, jag kan välja att köpa mat, jag kan välja om jag ska åka till jobbet, jag kan välja om jag ska betala billånet.
Men jag måste inte.
Ingenting måste jag.
Det är jäkligt skönt.
Det jag ska välja på söndag blir extra spännande. Då ska jag åka iväg och träffa en person som förhoppningsvis kommer att bidra till att jag så småningom får ännu mer frihet i mitt liv.
Frihet är så viktigt för mig. Jag står inte ut med känslan av att vara ”fången”, vara kontrollerad, bestämd över. Jag behöver luft! Hav! Himmel! Jag avskyr regler som finns utan att de faktiskt behöver finnas. Många regler behövs såklart. Men det här med parkeringsrutor. Vad i hela frid gör det om en ställer bilen bredvid? Där ingen ruta finns, och det inte stör på något enda vis att det står en liten fjuttig Citroën där? Bara som exempel. Och alla vi nattugglor, varför kan inte vi få börja jobba klockan tio när vi skulle prestera mycket bättre då? Och vem vill komma till en alkoholterapeut på samtal klockan åtta på morgonen? Bokar jag samtal då så lovar jag att ingen dyker upp!
I Danmark får barn som har läggningen att vara mer ”sova-länge-på-morgonen” börja skolan senare på dagen. Visst är det fantastiskt!
Hur som helst, nu är klockan snart halv ett,  och jag måste inte, men jag väljer att gå och lägga mig nu. Snart. Eller inte. En får se.

ÄLSKAR den här bilden! Hon till höger är jag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *