Vad heter det nu igen … eehhhh …

Jag glömmer ord.

Oftare nu än förut.

Ruccolasallad, till exempel. Plötsligt hittar jag inte ordet. Jag kan förnimma att det ord jag söker innehåller bokstaven u, men då får jag för mig att det börjar på u, och då kommer jag ju inte att få ur mig ordet ruccolasallad.

Det är besvärligt när jag är i det här stadiet att jag inte hittar ord. Ofta får jag ta nå´t annat ord som jag hittar just då, så jag kanske väljer att säga romansallad i stället. Och utifrån det gå vidare med att förklara att jag menar den där andra, smalbladiga salladen.

Det tar tid.

Jag säger som kompisen; ”Folk orkar ju inte vänta. Innan man har tänkt klart har dom gått”.

Jag vilar på flotten efter arbetsdagens slut. I dag var det kallare igen, jag tog värsta varma täckjackan och la en dyna på Baden-Badenstolen, bredde en filt över benen och vickade tillbaka stolsryggen så det blev som en säng, och där låg jag medan måsarna svävade ovanför mig mot en blå himmel. Solen var fortfarande varm.

Det är för mig som att tömma ur huvudet på allt som varit på dagen, när jag är där ute.

Kvällarna är ljusa länge och månen skiner in genom fönstret högt upp under taket.

Jag ber om vägledning och är i nuet så gott jag kan.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *