Tionde juli.

Det finns moments jag vill ha kvar i sinnet, moments när jag är i intensiv närvaro, som när jag känner sommarvinden mot mina ben genom den öppna dörren medan jag står vid diskbaljan i det lilla sommarstugeköket från -59, och den transistorradion levererar ”Sommar”, i dag med Dagny Carlsson.

Det är stunder jag vill bevara, för att jag är i harmoni, i nuet, i den totala upplevelsen av att det är sommar. Sommar på ön, sommar med glitter på vattnet, sommar precis som jag vill att den ska vara. Och vattnet är varmt.

Tionde juli. Bara att säga det högt är lycka.

Jag har varit till det andra huset och tömt tvättmaskinen. Jag tog med mig en dyblöt klänning som jag ska ha i morgon kväll när jag ska träffa några vänner, och gå ut och käka. Om det nu blir klänningsvänligt väder i morgon. Det är inte att ta för givet.

Jag hittade morotskaka i frysen där borta i andra huset också.  Så nu ska det bli gott med en fika på bryggan.

Jag har det så bra så jag skulle kunna bli avundsjuk på mig själv.

Alltså, jag älskar att bo här. Att vara fri på en ö. Att kunna göra precis vad jag vill. Att kunna dra ut på havet när jag känner för det.

Ingen klagar och gnäller. Inga tider att passa. Ingen stress.

This is a good day.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *