I gästis.

Lite kyligare i luften i dag.

Hämtade några vedträn och gjorde en brasa. Sotaren rekommenderade att spjället ska stå öppet hela tiden, även när ingen eldar, så skulle det inte ryka in. Förstår inte logiken, men har haft det så sedan han var här i juli.

Inte hjälpte det.

När jag satt med min omelett kände jag att det hade börjat ryka in. Upp med fönster och dörrar, men efter maten tog jag datorn och gick ut i gäststugan. Nu svider det i ögonen lite.

Känner vemod i dag. Några av de som bor här bara på sommaren lämnar.

Jobb och annat väntar. Semestrarna är slut.

Och jag hamnar i valet och kvalet.

Should I stay or should I go?

Det är märkligt, det där, att det känns gott när det lyser i huset mitt emot under mörka augustikvällar. Även om det är vatten emellan. Även om det inte ens är på samma ö.

Jag tycker om tystnaden och friden. Det betyder så mycket att slippa jäktandet som jag upplever när jag är i stan. Trängsel och köer, parkeringsvakter och elände. Larmet. Det ständiga larmet. Det blir aldrig helt tyst.

Ändå finns en del i mig som leker med tanken ibland.

En liten lägenhet på söder. Med badkar.

Jo, tanken kittlar.

Men det ena behöver inte utesluta det andra.

Det blir som vi tänker.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *