Sovmorgon.

Det var 16 grader i huset när jag kom hem.  Några dagar i Stockholm och jag sätter alltid ner värmepumpen när jag är borta ett tag.

Jag passade på att sova ut till halv tio. I Stockholm blir jag burdust väckt i den arla morgonstunden av en liten människa som vill leka och mormor ska vara Mr Freeze. Det hör till och det är helt klart värt ett par nätter med för lite sömn. För det är NU han är fyra och NU jag kan få vara den mormor jag vill vara. Jag lyckas inte alltid.  Ibland finns det annat som distraherar, som småsyskon som också vill ha mormors tid, men med andra önskemål än att leka Batman. Hon vill kanske höra sagan om Lilla Gumman om och om igen, och peka på katten och kossan och efter det kommer hon med en annan bok om Katt som åker till skogen med sin mamma och gråter för att han inte får ta med bilbanan och bollen. Just det att Katt gråter sveps liksom inte förbi. Det ska ältas en par, tre, fyra gånger innan vi bläddrar vidare.

Dagens frukost blev Cecilias frukostpannkaka. http://www.kostradgivarna.se/2012/01/cecilias-frukostpannkaka/

Hm. Jag har aldrig lärt mig det där med klicklänk. Gjorde ett försök nu men det verkar inte som det är rätt.

Kylan gör mig inte sugen på att bära ut julsakerna (som fortfarande inte är nerpackade riktigt, utan står på bordet i olika uppsamlingshögar), i friggeboden. Jag har fortfarande två adventsstjärnor kvar. Dock bytte jag ut den röda i ett av fönstren, och satte dit en vit från ett annat fönster.  Jag tog ner julgardinerna och för att få tillgång till det lilla ljus som är så satte jag inte upp några nya.

Saker jag längtar efter:

Varm choklad med vispgrädde.

That´s it.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *