Loosa upp lite!

Snön vräker ner. Jag har fått ställa in verkstadstiden jag hade i morse, och samma sak med gymmet.

I stället sitter jag i soffan.

Efter ”Nymo” kommer Dr Phil. Det rullar liksom bara på.

Där sitter jag och nickar och hummar som jag alltid gör när jag ser på Dr Phil, eller lyssnar på Radiopsykologen.

I det senare fallet agerar jag också co-terapeut. Radiopsykologen brukar jag lyssna på när jag kör hem från Stockholm sent på kvällarna. Då pratar jag högt med klienten som Radiopsykologen har i telefonen, och hummar med när han säger något. Jag är inte alltid överens med Radiopsykologen men det betyder inte att han har fel.

Efter Dr Phil följer Sex and the City i en annan kanal.

Dubbelavsnitt. Som en kan se efter Hollywoodfruar eller något annat dramisch.

Efter första Sex and the City blir jag kaffesugen igen, det blir liksom ett två timmar försenat ”elva-kaffe” som jag minns från barndomen. Det händer att jag dricker elva-kaffe numera, om jag inte ätit frukost halv elva. I dag hade jag ju tidig frukost eftersom jag skulle till verkstan … trodde jag. Nåväl.

Så går jag och drar på pannan och brer en macka med Skagenröra, som jag tack vare Guds försyn fick förstånd att köpa innan själva snöhelvetet brakade loss och en fortfarande kunde köra bil utan att fastna.

När jag står där ute i köket och månglar Skagenröra över brödet grips jag av den stora SKULDEN.

Sitta i soffan och glo på massa skit på TV, jag borde …

Borde.

Borde är ett ord som behöver tas bort ur ordlistan. Borde skapar skuld och dåligt samvete.

Jag borde ingenting. Jag har betalat räkningarna utom en som jag inte hittar, och den ska jag leta på sen. Det finns ingenting som jag behöver göra I DAG. Det är snöoväder. Jag kan inte ta mig nånstans.

Det är då jag hör mig säga högt:

– Hallå! Du har jobbat i snart 50 år. Du har fa* rätt att sitta i soffan och glo på TV och äta onyttiga Skagenmackor hur mycket och hur länge du vill. Loosa upp lite!

Och så ler jag åt det kloka jag sa till mig själv, och känner att SÅ ÄR DET.

Och nu börjar faktiskt UNGA MAMMOR som jag började titta på i går.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *