Mobilstopp.

Men skulle det vara möjligt att göra små iPhone-kommunikationsfickor (eller Android-) efter vägarna nu när en inte ens får hålla i sin mobil när en kör? Som små p-fickor där en kan svänga in och svara på ett meddelande eller leta på något intressant avsnitt av Radiopsykologen eller kolla Eniro för att kunna ringa till någon som inte ligger i telefonlistan?
Den där Siri är inte att lita på. Fast hon är ju bra på det viset att en faktiskt inte behöver ta i sin iPhone, bara ropa ”Hej Siri”, så är hon på. Men hon fattar fel ofta. Väldigt fel. En dag när jag frågade efter närmsta Espresso House kom det upp en karta över Oklahoma på min CarPlay?
När jag dikterar SMS för Siri kan det bli helt galet. Som tur är kan en ju be att få lyssna innan hon skickar iväg det.
Ja, jag tänker ofta på det här. Det kan vara väldigt långt mellan ställen att stanna på ibland. Och väldigt bråttom att få något utfört som tidigare lätt hade fixat sig med en hand på ratten och ett lätt tryck på mobilen (nästan) utan att ta blicken från vägen.
Kaffe får vi dricka medan vi kör. Har heller inte hört någon säga halv sju om att man inte får måla läpparna. Nagellack däremot säger sig själv, det skulle inte gå så bra. Godispåsar OK! En vill ju ändå slänga en blick ner i påsen så en hittar just den där ljusa Pollyn och inte en mörk?
Ja, jag har sett bilar vingla och kanske har någon suttit och spelat Wordfeud eller lagt upp en status på Facebook, det är ju bortom rim och reson när det går i 90 eller ännu mer.
Men nog kunde en få trycka fram ett telefonsamtal medan en kör?

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *