När allting krånglar och ingenting fungerar

Luftvärmepumpen slutar fungera igen. Jag har haft möss i huset men fick hit en firma som la ut fällor. Varmvattenberedaren läcker. I micron slår lågor upp när jag mixar vissa livsmedel. BILEN har fel på styrväxeln och inget försäkringsbolag vill ta skadan (vagnskadefel säger det ena – maskinfel säger det andra).
Ja, det är mycket nu. Jag känner mig trött på elände. Jag skulle önska att någon bara kom och tog över. Ringde åt mig. Jag är inte bra på att förhandla. Jag är vänlig. Till en viss gräns. Se´n blir jag en furie och skriker i telefonen. Det var ett par år se´n senast men minns ni spisleveransen? Ni som minns vet hur jag var då.

Jag vill inte dit.
Så jag håller mig lugn. Har tillit. Det är det bästa. Att jag faktiskt kan ha tillit. Tillit till att det här också kommer att lösa sig.
På något jäkla vis.
Jag skulle kunna hamna i offerrollen. Gråta lite. Sätta mig på harm-tåget.
Men det leder inte till något bra. I assure you!
Men när det blir så mycket på en gång – jag tror inte det är en slump.
Och mitt i alltihop, när jag känner att jag inte pallar allt, då kommer mitt kloka jag in och viskar att det är bara materiella ting.
Och så är det.
Det är bara materiella ting.

Och jag har massor att vara tacksam för.
Jag sover med dubbla täcken nu. Jag har tak över huvudet. Kaffebryggaren fungerar tack och lov. Jag tar ett varmt bad innan jag ska sova. Jag har en kamin. Och så vidare.

Och jag skulle kunna måla fan på väggen i tankarna och oroa mig för att jag får betala 28000 själv om inget försäkringsbolag tar det. Men jag väljer att inte.

Allt är som det ska.

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *