Vem styr ditt liv?

Livet är vårt eget att förvalta.

Jag har inte alltid haft kommandot över mitt eget liv.

Under många år har jag tillåtit andra att styra. Suddat ut mina konturer för att vara andra till lags. Anpassat mig på gränsen till självutplåning. Hållit med fast jag tyckt annorlunda. Förställt mig. Sagt ja fast jag menat nej. Av rädsla att inte vara älskad, inte få höra till, inte få vara med.

Detta var för mig följder av att växa upp i en dysfunktionell miljö.

Självrespekt hade jag inte fått lära mig något om.

Jag kan inte skylla på någon. Ansvaret att förändra är mitt.

I dag lever jag ett annat liv. Vägen har varit lång. Ibland ett steg fram och två tillbaka. Jag har mött precis de människor jag behövde, för att bli medveten.

Jag kunde så småningom skala bort hon som har ”till lags” som middle-name, påbörja en läkning och BLI JAG.

Jag säger ja när jag menar ja och nej när jag menar nej. Men jag har också valt att leva utan någon man. Ett förhållande skulle troligen innebära en risk, att jag successivt skulle falla tillbaka, sakta men säkert. Det skulle inte vara särskilt förvånande om det blev så. Och jag har inte råd att ta den risken igen.

Jag behöver sätta mig själv först, vara rädd om mig. Om mig och lill-tjejen som finns inuti. Välja utifrån mitt sanna jag, utan att stressas av någon annans otåliga behov och impulser.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *