Min farmor.

Tänker på min farmor Signe ~ i går var det den dagen hon föddes, år 1901.

Hon har betytt så mycket Glad, kärleksfull och bullbakande. Hos henne fanns alltid hallonsaft, som hon gjorde själv såklart. Hon hade massor av veckotidningar; Allers, Idun, Hemmets Veckotidning … Jag hade en skokartong hos henne och farfar, som jag hade klippdockor i. De bodde på Klippan i Bomhus, Gävle.

I rabatterna blommade många doftande blommor, som farmor ibland klippte av med saxen och satte i vas inne på rumsbordet.

Hon var från Ockelbo men bodde många år i Kilafors innan hon träffade farfar som var polis och änkling med fyra barn (en dog 3 år gammal, lilla Astrid).

Signe fick inga egna barn, men hennes omsorg om de barn hon fick då de gifte sig var kärleksfull och sann, precis omsorgen med oss barnbarn. 

Hon hade många roliga uttryck, som sitter kvar i mig, fast jag aldrig riktigt förstod sammanhangen … Mest minns jag hennes glädje. Skratten. Hon blev alltid glad när jag kom och hälsade på. Det betydde mycket för mig. 

Jag tänker ofta på farmor Signe.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *