Hej januari, och god fortsättning!

Januaris femte dag.

Den är röd. Det är söndag.

Och i morgon kommer ännu en röd dag.

Det känns som om det aldrig blir  v a r d a g.

Just för tillfället är jag väldigt angelägen om att det ska bli just vardag igen, av olika skäl, som att jag har användningsförbud på bilen eftersom jag betalade in skatten en dag för sent, och även fast den nu är betald får jag inte köra med bilen förrän det är registrerat på Transportstyrelsen.

Det funkar inte att visa utdrag på internetbanken.

Det skulle ha varit fint i går annars, att åka till piren och stå där i 15 m/s NV och känna livet i sig.

En annan anledning till att jag vill ha vardag är, att jag vill kontakta olika instanser för att erbjuda mina föreläsningar, kurser med mera. Företagaren i mig står otålig och stampar, beredd, entusiastisk och hoppfull. (Det är lögn, det där om entusiastisk).

Min jul har varit så fin. Jag har fått ha de jag älskar mest omkring mig. Det är det mest viktiga. Och att se glädjen i de små när julklapparna öppnas!

Jag har njutit av långa bad med de mest lyxiga väldoftande badskum och badbomber som jag fick i julklapp. Bodylotions, scrub, doftljus och olika burkar med hudvård översvämmar hyllorna i badrummet!

Jag har verkligen behov av att bada varje dag. Sommar som vinter. Alla dar i veckan.

Sommartid i havet såklart.

Men resten av året är det lyx att ha ett badkar.

Då och då fastnar jag för någon färg, det blir som en inre längtan på gränsen till besatthet, och då vill jag ha kläder i just den färgen, och det har absolut inget med mode och trender att göra, det kommer inifrån.

I slutet av november, strax före advent, fick jag längtan efter grått.

Jag som alltid klär mig i de galnaste och mest skrällande färg- och mönsterkombinationer ville ha grått. Enfärgat, trist och intetsägande. Fast lite tryggt. Jordnära. Juligt i viss mån, Tomten har ju ofta något grått på sig bland allt det röda.

Strax därefter kom rosa-längtan. Inte cerise-skrik-rosa. Mera mild rosa.

Grått och rosa i kombination. Jag fixade naglar i rosa och glittergrått till Lucia. Min älskade fluff-kofta i rosa åkte fram igen och bars med en grå topp under.

Intressant det där med färger, de står ju för någonting.

Jag hade ju köpstopp länge, länge, men det verkar ha hävt sig själv nu.

En dag bokade jag in en personal shopper.

Hon kände ju inte mig, så hon hade tagit fram många plagg i svart. Svart lång cardigan, bland annat.

Jag är inte en svart person. Jag är röd och knallgrön och cerise. Gärna på en gång.

Och nu grå-rosa. Men inte svart. I och för sig kan det vara praktiskt att ha ”den lilla svarta” i garderoben, och det har jag sedan många år.

Men inte köper jag nya svarta plagg.

Jag gick all in på den där personal shoppar-sessionen. Många tusenlappar blev det.

Men det mesta har jag gjort återköp på. Det är lätt att bli förförd där i provrummet. Hon var en bra säljare. Men av allt jag tog med mig hem den där dagen har jag nu bara ett par jeans, (som jag behöll på nåder, jag är ingen jeansmänniska längre), en blus, (jo den är ganska fin fast jag har aldrig blusar, egentligen, och skulle aldrig ha köpt den om inte hon hade tagit med den till provhytten, men den kändes bra, det gjorde den), en slipprig klänning och ett par ”coated” tights. Bekväma och mysiga att ha till en stor, bylsig stickad tröja.

Det var väl allt.

Efteråt köpte jag ett rosa linne med spets, att ha under en grå v-ringad tröja som jag hade redan.

Bilderna visar blusen, och linnet, fast mitt är rosa.

 

Ja, jag har ju planer för våren och behöver se något sånär proper ut.

Jag vet inte om någon människa läser den här bloggen längre? Bloggar ska ju helst uppdateras minst varje dag. Det har varit väldigt långa uppehåll här ibland!

Skriv gärna något så jag vet att jag inte skriver för bara mig. Här eller på FB.

Tack!

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *