Livet på landet.

Uppehåll i regnet redan kl elva, väderappen hade spått runt två.

Jag sätter fötterna i Foppatofflorna och går ut efter mer ved. Gör kaffe, tar fram yoghurt och jordgubbar, toppar med granola. Så jäkla lyxig känsla att ha en glasburk på kökshyllan med egen granola!

Termometern visar +4. Båten behöver ösas, jag är inte det minsta sugen på det nu.

Jag värmer vatten och diskar frukostdisken plus lite annat från i går.

Ser mina akrylfärger som jag hämtat på postutlämningen, där står de, några i  grönt, en turkos, en rosa. Och vit förstås.

Med skräckblandad förtjusning satte jag mig och målade i går. Men den där värsta prestationsångesten har försvunnit sedan jag började på Vedic Art. Jag kan leka. Leka med färgerna, måla ett lager till och ett till.

Det måste inte bli nåt. Känner så mycket längtan efter att skapa, måla och vara kreativ! Inspirationen blommar. Jag behöver plats. Önskar att jag hade en ateljé. Det kommer att komma en lösning som jag inte vet om här och nu. Jag känner det. Vet inte hur och när, det behöver jag inte veta heller.

Måsarna har byggt bo både på taket och på stenarna jag ror förbi när jag ska ut med båten.  Jag försöker prata pedagogiskt och använder mig av mina terapeutiska färdigheter men dom bara skriar och dyker mot mig. Samma visa varje vår.

Korsorden i DN är en annan passion just nu. Så kul! Minns och tänker ofta på den plats i livet jag var på, när längtan efter att ha tid med korsord var stor. Nu har jag den tiden. Kaffe och korsord regniga dagar på landet, det är grejer. Och lite akrylfärger till det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *