Tysk public service-kanal har öppnat kontor i Taipei

Den tyska kanalen Deutsche Welle har öppnat sitt första kontor i Östasien. Och kanalen valde Taipei för det nya kontoret.

Philipp Bilsky, som är chef för Deutsche Welles kinesiska sändningar säger till den taiwanesiska nyhetsbyrån CNA att en av orsakerna till valet av Taipei är att Taiwan ligger högt i rankningar över pressfrihet. Dessutom anger han att landet har en bra infrastruktur och goda arbetsförhållanden i övrigt.

Fyra personer arbetar på redaktionen i Taipei. Tre är från Taiwan och en är från Hongkong. Redaktionen ska rapportera på kinesiska, men också förse Deutsche Welles engelska nyhetskanal med nyheter från Östasien.

I Folkrepubliken Kina blockeras Deutsche Welle av censuren. Kina har också nekat Deutsche Welle att öppna kontor i Peking.

 

Publicerat av