Som att vara på en rockkonsert

Lite kort om gårdagen:

Jag såg att aftonbladet klippat och klistrat från min blogg igår. Inget jag tar illa vid mig av eller så, det är ju kul att de läser den liksom. Men det blir lite humor att de inte ens tar sig tid och kolla om det man klistrar är rätt eller fel. De tog nämligen med min felaktigt beräknade skottstatistik som ska vara 30-28 men som jag felaktigt hade räknat till 30-30 i live-bloggens hast.

Hur som helst var det en rolig eftermiddag igår. Jag upplevde att många, både på isen och läktaren, lämnade arenan med ett leende på läpparna och det är väl så det ska vara. Den som kom för att se hur slagkraftigt lag Timrå IK har fick dock inte se något alls då matchen inte hade någon intensitet eller fysik över huvud taget.

Det kändes stundtals som en rockkonsert med all förväntan innan match där folk som spontant startade applåder långt innan det började fick med sig alla i arenan på några sekunder. Att hela 4521 besökte detta var över all förväntan hos alla inblandade tror jag. Jag var även helt oförberedd på det tryck som skapades i samband med spelarpresentationerna. Det var stundtals riktigt mäktigt. Vi är bra fans och vi har en fantastisk arena för att skapa tryck. Jag fick gåshud över hela kroppen.

Att Anton Lander gör mål 19:59 kan man tro vara någon slags bluff men så var det inte och Timrå såg faktiskt benägna ut att vilja kvittera matchen där i slutet. När Timrå dömdes på en icing i slutet som förmodligen var en icing men som kunde ha dömts bort om linjedomaren tänkt mer på showen för alla som var där mer än att vara så benägen att själv göra rätt så blev Timråspelarna lite irriterade. När Lander sedan satte pucken i öppen kasse så fick han sikta från mittzon där pucken gick in, väldigt nära stolpen. Han kommer skapa magi i Edmonton också, det är jag övertygad om.

Bortsett hyllningarna innan matchen så kommer jag komma ihåg den match som killar med stora Timråhjärtan men som hamnat utanför Timrå IK fick. Jag tänker närmast på Christopher Erixon som aldrig lyckades ta sig in i A-laget trots en stark juniorkarriär i klubben. Han fick avgöra den här matchen och bl a spela powerplay ihop med Henrik Zetterberg. Robin Gilliusson fick göra mål med Zäta som assisterande till målet, det är få förunnat.

Även Jonathan Hedström som ju blev bortplockad från A-laget för några år sedan hade en stark kväll och var en av de mest aktiva spelarna på isen. Och likt en rockstjärna så sa han att publiken var världens bästa fans. Jag såg på hockeysnack att det finns fans som vill se honom på en try-out eller kanske i en fjärdekedja. Det är en fin tanke men Jonte ska inte gnugga i en fjärdekedja. Ska Jonte vara Jonte så ska han vara en stjärna i laget och där är han inte idag på elitserienivå. Ska man gå igenom hans karriär de senaste åren så har mått ganska dåligt av att hamna långt ner i lagens hierarki och då kan han vara en person som tar energi snarare än ger energi, tyvärr.

Senare under dagen eller kvällen kommer det publiceras bilder från gårdagen i bloggen.

Nu har försäsongen startat. Det blev en fin start.

0 reaktioner på ”Som att vara på en rockkonsert”

  1. Trocaderokungen: Ja jag ställde mig nästan upp när ljudbåset spelade hans låt vid en avblåsning..

    F.ö tror jag absolut inte han skulle ta mer energi än han skulle ge!!

  2. Trocaderokungen: Ja eller varför inte Manderville 😉

    Jimmy: fick du några svar på hur laget står sig? Jag vet att det är nästan omöjligt i sådana här matcher men man är ju lite svältfödd på info runt laget just nu.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *