Om Johan Motin och nuläget

http://www.timraik.se/artikel/14423/

Johan Motin är till att börja med ingen spelare som går in och styr upp hela Timrås defensiv. Som jag skrev igår handlar inte detta om någon jätteförstärkning men känslan jag har på förhand är att han bra möjligheter att ta en plats på tre backpar och på så vis ökar han konkurrensen samtidigt som ger oss en liten förstärkning åt det defensiva hållet.

En kort beskrivning om Johan som spelare är att han kom fram som ett superlöfte i Elitserien som 17-åring, var en stöttespelare i U18-VM 2007 och spåddes gå i första rundan i NHL-draften 2008. Men vid JVM 07/08 där han tog plats som underårig förändrades hans situation. Han gjorde en svag insats i turneringen och rasade på draftlistor, fick svårare att ta plats i Färjestad och året efter när han hade rätta åldern inne för JVM-spel så platsade han inte ens. Han fick dock avsluta säsongen med ett SM-guld med Färjestad där han var sjunde back.

Därefter skrev han på för Edmonton som draftat honom och där har han haft en ganska begränsad roll i organisationen. Jag såg dock faktiskt den NHL-match han har fått spela och gjorde väl okej ifrån sig där under förutsättningarna. Det var en betydelselös match sent på säsongen. Men förra säsongen hade han t o m svårt att ha en ordinarie tröja i farmarlaget och var nere en sväng i Stockton i ECHL och spelade också. Den här säsongen har dock på pappret sett bättre ut där han lämnar AHL-laget med 10 spelade matcher och +4 i statistiken.

På så sätt borde det inte vara en helt besviken spelare vi får till laget och det känns bra att han ändå haft en okej start på sin säsong. Han har växt på sig rätt bra i Nordamerika och påstås nu väga tresiffrigt också. Som jag minns är han en defensiv back som jobbar hårt i egen zon utan att rusa ut och jaga tacklingar stup i kvarten. I sina bästa stunder har han varit väldigt stabil och jämn i sina bedömningar och sitt spel.

Som backsidan ser ut nu skulle jag formera backparen så att jag skulle spela Johan Motin ihop med Oscar Hedman. Det skulle kunna bli ett stabilt backpar. Vidare skulle jag ha kvar Elias Granath med Mat Robinson och Antti Halonen med Pierre Hedin.

Troligtvis var detta den sista förändringen i truppen tills på torsdag. Min bedömning är inte att laget blivit starkare på pappret utifrån att Petr Vampola valde att lämna oss men jag känner mig ändå trygg i att det som kommer tillbaka för de pengarna tillsammans med de två spelare vi värvat nu kommer göra oss mer slagkraftiga och öka chansen att klara oss kvar i Elitserien.

Tråkigt nog vann AIK derbyt igår men det går inte att förvänta sig att de andra lagen ska förlora match på match utan Timrå behöver hitta ett sätt att på de 35 återstående matcherna vinna fyra matcher mer än AIK och två matcher mer än MoDo. Det är inte helt omöjligt ännu.

Inför derbyt pratade Niklas Wikegård och Leif Boork om bytet Bremberg/Vampola och de var överens om att Bremberg skulle ge laget mer än Vampola utifrån att Vampola inte lyckades göra andra spelare bättre. Det kan kanske ligga något i det men jag hade hellre valt Vampola. Nu var ju detta inget byte ska sägas utan Bremberg hade kommit in i alla fall. Men de pengar som Vampola lämnar efter sig kanske ger hela laget mer om de sprids ut på två eller kanske t o m tre spelare på olika positioner även om Vampola i sig håller högre klass.

Men det är bara spekulationer än så länge. Nu gäller det att skapa en nystart med det vi har. Jag hade gärna sett ett tränarbyte men nu blev det inte så och då får jag förhålla mig till det. Det viktigaste är att Timrå börjar vinna matcher.

Timrås erbjudande om att bjuda publiken på nästa match vid vinst på torsdag gillar jag skarpt. Klubben behöver flirta med sina fans och sin publik!

0 reaktioner på ”Om Johan Motin och nuläget”

 1. Frölunda kastade sig på Fredrik Sjöström för ett Webbtv inslag. Timrå och säljande information hur var det nu?… Det skulle ha kommit ut en intervju med Linkan typ igår kväll kan jag tycka. Överhuvudtaget. Många klubbar har sköna inslag nu under uppehållet. HVTV hade ifrån gocart osv.
  Men i lilla sköra Timrå är det tyst. Det hade ju annars vart ett utmärkt tillfälle för Timrå att locka publik till matcherna… Men jaa, det är ju Timrå….
  Istället är det i dagstidningarna man får veta någonting…

 2. Välkommen Johan!
  Hoppas du kommer att hitta rätt många gånger med din rightklubba men framför allt hålla rent och snyggt framför eget mål.
  Forza TIK.

 3. Jag har lite mixed feelings inför denna värvning. Bara han inte gillar pannkakor som en annan 100 kilos fd FBK back vi tog från AHL så…

  Näe detta blir nog precis som du säger Jimmy en back som gör att konkurrensen ökar och nog borde han kunna gå in och förstärka 3e backparet tillsammans med Hedman. Borde vi inte kunna låna ut Högström och/eller Dalroth till Svall Hockey några matcher?

  Kan nån förresten förklara varför Hedman som hade rätt bra siffror ifjol är så blek, medan Viklund som sög totalt i samma backpar hade usla siffror och som nu spelar mkt mkt bättre i Solna Allmänna Hockeytattare?

 4. Janne H, haha skönaste citatet:
  ” Bara han inte gillar pannkakor som en annan 100 kilos fd FBK back vi tog från AHL så…”

  Motin kommer inte bli någon frälsare. Men man får hoppas att han pallar trycket när han möter skridskostarka forwards.

  Jag har aldrig förståt varför man värvade Hedman. En sån meriterad men så usel spelare….
  Nä det är bara ? ? ? Sen han blev klar…

 5. Lite funderingar…
  Har jag förstått det rätt om bremberg och motin var värvningar som skulle göras oavsett vad som hände med vampola? således borde det finnas pengar att plocka in en spelare i samma kvalité som vampola för just nu har vi ingen förstacenter? Är tanken att vampola ska ersättas nu? eller är det så hemskt att bremberg är ersättaren?

 6. Ju mer jag tänker på Niklas Anger desto mer känns det rätt att fråga han själv om han vill komma
  hit och pröva om magin med med Bremberg fortfarande finns kvar.
  Jag menar vad har vi att förlora egentligen, 5-6 matcher på tryout, då vet vi!
  Är det nån som vet hur man ska spela tillsammans med Bremberg så är det Niklas Anger!

 7. Snälla Leroy, du måste skämta,eller hur!!? Jag bläddrar i min almanacka och kan inte annat änn konstatera att det är femtonde november.inte april !!

 8. Min känsla angående Vampola är att Lindqvist försökte nog värva en tjeckisk klassback för att rädda kvar Vampola i föreningen men när linkan fick gå gav Vampola upp!

 9. detta är inte de den sista förändring innan torsdag var så säkra på det..inom en vecka har vi en ny förstacenter.. komihåg var ni hörde det först. 🙂

 10. All gammal skit är glömd. Forna säsongers fina spel finns plötsligt här igen. Bremberg gör två själv på Torsdag och passar till tre. Nya backen proppar en Luleåforward så att han på båren ut babblar som någon som haft alzheimers i åtta år. Ridderwall håller nollan. Nubben får staty utanför arenan och tränarna stannar till pension.

  Känns som seger på Torsdag

 11. greven: behöver ingen spåkula för det.. fortsätt handla på rusta du! 😀 själv lutar man sig tillbaks och litar fullständigt på att nubben ordnar detta.. kom ihåg var du hörde detta först.. tror du nubben fick veta att vampola skulle lämna i går eller? 😉

 12. Tror nån på allvar att nubben inte börjat leta vampolas ersättare redan unde lzndslagsuppehållet? som sagt inom 1 vecka är ersättaren här..

 13. greven: det var inte i går som nubben fick första vibben att vampola letade ny klubb.kom ju liksom inte som en blixt från klar himmel om man säger så.. ett litet tips bara! 😉 inom 1 vecka….max

 14. Har också hört lite snack om men inte Center!!!! & det är inte ngn spåkula från Rusta:-))
  Jag skulle gärna ha sett ngn Ledare typ letsemptythetanksboys,
  Lite glädje mm hade inte varit fel, vi får väl se vad som händer!!!
  Jag tror även att nu kommer ett större flyt i speluppbyggnaden med snabbare pass mm
  Så vi kommer tillbaka till vårt fartfyllda anfall.
  Hoppas du får rätt Kingoftheswing får rätt
  Jag har &så en känsla att det kan gå väldigt bra på torsdag
  Grefven från Götet

 15. Det är lika roligt varje dag att läsa denna variant av ”Snillen spekulerar” där jag själv också kan delta och leka snille. Det ska bli intressant att se hur vi summerar säsongen till våren. Nästan oavsett hur det slutar så tror jag att vi kommer att dela in den i två delar – Före oich efter Nubbens tillträde. Sen hoppas jag att han hittar tillbaka till lusten och energin för jobbet så han stannar kvar i många år. Sen hoppas jag att de nya namnen efter Ericsson/Johansson blir åtminstone EN människa med visioner och idéer. Sen kan den andra få vara mer ekonomiskt sinnad för hur än det är så måste man ha kontroll över ekonomin också. Det är ju inte så fasligt länge sen TIK stod på konkursens brant. Den gången redde man upp det och tog oss till sist tillbaka till ES och där ska vi stanna.
  Bra att man lånar ut Dahlroth så han får speltid och kanske kan hitta tillbaka till den nivå han höll ifjol. Det lär bli fler som kommer gå samma väg. Och då hjälper vi ju även Sundsvall att stanna kavr i allsvenskan. Distriktet behöver ett lag där också och gärna lite högre upp i tabellen.

 16. Jimmy: läste i Dagbladet att Sebbe stod högst på önskelistan.. Även om jag tycker Sebbe gjorde en grym säsong i fjol så känns det som att jag hellre skulle lägga pengarna på en defensiv klippa som kan styra upp BP. Vad anser du ?

  Missförstå mig rätt Sebbe är välkommen hem 8 dagar i veckan, men om vi bara ska landa en back till så borde vi prioritera nån som får ordning på torpet!

 17. Ni har ingen aning om hur bra han har gjort ifrån sig under nuvarande säsongen i AHL, ni ser fortfarande killen som spelade i FBK för 3 år sedan. Det har skett en VÄLDIGT stor utveckling under säsongen 2011-12. Ge honom en chans innan ni börjar kritisera. Jag har följt i princip alla matcher med honom under säsongen och det är inte bara jag som ser potential i honom… Det gjorde även tränarna i OKC.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *