Tre Kronor vann en match

Finland – Sverige 1-4:

Det var ett defensivt och hårt jobbande Tre Kronor som ordnade seger i matchen mot ett svagt finskt lag, på pappret. Sveriges matchvinnare blev hårt jobbande spelare som Joel Lundqvist, Niklas Persson samt bra målvakts- och försvarsspel. De offensiva stjärnorna var däremot överlag bleka i matchen.

Detta Finland slog dock ändå ett, på pappret, starkt tjeckiskt lag i torsdags så viss oro fanns nog. Finland är dessutom alltid svåra att slå eftersom de av tradition spelar intensivt och rivigt. Sverige hade dock rätt bra kontroll på den här matchen tack vare att man i stora drag jobbade hårdare än Finland.

Sverige skapade däremot få klara chanser och de skickliga spelarna lyckades inte öppna upp det finska försvaret. En spelare som Nicklas Bäckström hade inte alls samma driv som i torsdags och spelade ofta lite för svårt i matchen idag.

Jhonas Enroth var stabil i kassen och hade bra hjälp av försvaret. Jag tycker det var extra kul att se unga backar som Niclas Burström och Mattias Bäckman vara så pass stabila matchen igenom.

Det bästa med den här turneringen är annars Ryssland. Under morgonen krossades Tjeckien med 6-0 med den ena klassmålet efter det andra av världsstjärnorna. När man ser det får man en minnesbild av hur det var förr i tiden när jag var väldigt liten. Då hade Sovjet alltid det bästa möjliga laget att tillgå i sådana här turneringar.

Spelarbetyg Tre Kronor:

5: Ingen.
4: Jhonas Enroth, Joel Lundqvist, Niklas Persson, Mattias Bäckman och Niclas Burström.
3: Fredrik Pettersson, Victor Hedman, Staffan Kronwall, Jonas Frögren, Nicklas Danielsson och Tobias Viklund.
2: Patrik Berglund, Carl Söderberg, Joakim Lindström, Nicklas Bäckström, Marcus Johansson, Oscar Lindberg, Jonas Ahnelöv, Jimmie Ericsson och Patric Hörnqvist.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *