94 reaktioner till “Timrå IK har åkt ur Elitserien”

 1. Riktigt pinsam förlust. Tror inte på en snabb återkomst utan att man bygger nytt med främst egna juniorer och får ordning på ekonomin

 2. Tre matcher kvar at Kvalserien och det är redan klart,, Så egentligen var det ju inget snack.. Timrå var inte bättre än såhär.
  Blir nog bara500 mot västerås.. Ska bli rätt skönt ändå med matcher mot Almtuna och Troja i höst.. Blir nog fullsatt där? Undra om vi har ekonomi att hänga kvar i Allsvenskan? Tveksamt..
  Tyvärr dog medelpadshockeyn i kväll.. som nån journalist sa en Epok går i graven.

 3. Känns jobbigt med en sådan förlust… Men man får se det från den ljusa sidan. Kämpa på i allsvenskan!

 4. Jag tror att Timrå IK aldrig kommer upp till elitserien igen. Vad säger du om det Jimmy? Bedrövligt år för Timrå IK. Fel 1:a målvakt och fel coach och material är bara några förklaringar. 3-8 idag är riktigt pinsamt! 13 år i elitserien tog idag sitt slut. Tack för allt Timrå IK.

 5. Sitter hemma i Ljusdal och grinar i omgångar. Det gjorde jag i Söndags också efter att ha varit på på plats i eon mot Rögle på Lördagen. Känner mig tom. Men det finns ingen chans att jag slutar följa laget. Allsvenskan är hockey det också, även om det inte känns så nu. Lider med hela föreningen, kommunen och supporterskaran. Tur att jag bor två timmar bort så att jag slipper känna den där ångesten av omgivningen. Här går det nog att räkna Timrå-fans på en hand. Tack för den här säsongen.

 6. Tack Jimmy! Du har varit den största behållningen i vinter, fortsätt med det! Det andra är ju trots allt bara hockey… I min värld ser jag elitserien utökas till 14 lag där vinnaren av allsvenskan går direkt upp. Inom en nära framtid kommer jag att få se ”mina” lag, Timrå och Björklöven kämpa i högsta serien medan jag har svårt att välja sida. Glad påsk!

 7. Om man överlever ekonomiskt så gäller det att inte ramla ur AS…Vad jag förstår är det inte många i det här sopgänget som är speciellt attraktiva för andra lag. Kanske fem max, resten utom ett par kanske fem kan behållas. Resten kan sparkas så snabbt serien är slut. Det skall deklareras att föreningen är otroligt besviken på årets trupp och att det får konsekvenser för fortsättningen

 8. Så jävla uppretad…menar att fem kan behållas och resten sparkas åt…spela resten av KS med juniorer…

 9. Från botten finns bara en väg….uppåt !
  Timrå kommer tillbaka det borgar kulturen för.
  Låt den bli grunden för en nysatsning som inte bygger på kortsiktiga risktagande utan ett långsiktigt bygge med god ekonomi, där ledare och spelare bär Timrås klubbmärke med stolthet och inte bara för brödfödan.
  Tack för många fina upplevelser och som supporter i 45 år så
  ser jag framtiden an med övertygelse om en ny era i hockeyns finrum.

 10. Jag är mycket ledsen och bedrövad över att inse att mitt favoritlag Timrå IK inte spelar i Elitserien nästa år. Nu måste vi Timrå fans få sörja detta. Sedan gäller det att knyta handen i byxfickan och börja tro på framtiden och bygga ett nytt Timrå med egna spelare. Sätt upp nya mål att Timrå IK skall upp igen inom några år igen. Börja bygga från början och försök få fram nya Z.
  Nya segrar kommer tro mig.

 11. Det var bara en tidsfråga. Ledningen tappade ödmjukheten för fem år sen. Sen har felsatsningarna på tränare och spelare tagit över. Ledningsbytet kom ett år för sent. Tommy, nubben o Lars är bra. I kvalserien satsa vi på fel keeper och hade alltför många spelare på nedgång. Dags att återgå till timråhockeyn igen och satsa på yngre spelare. Enda vägen. Behåll första linan och Hallin. Resten får bytas ut. Fan va tungt.

 12. GS: Utan en spelare som Zetterberg som tog upp oss förra gången blir det otroligt svårt. Tror inte vi ser någon ny Zäta i Timrå under överskådlig tid om någonsin. Men hoppas givetvis. Montén bör givetvis avgå efter detta eller sparkas. Vilka spelare vill ni ha kvar till nästa år förutom Hallin?

 13. Som jag skrev efter matchen, förväntar jag mig att det finns en plan för hur TIK skall komma tillbaka till ES. Vilka visioner finns det på det nya laget, så rätt spelartyper införskaffas (kostar ju inte mycket att slippa dyra spelare som inte presterar). Ett av kraven på spelarna är att man skall ha ett Timråhjärta. Planen bör ange mål för varje säsong i AS och hur många år det kommer att ta att bygga nytt Elitserielag. Kommer att med spänt intresse följa Jimmy’s blogg härifrån fjolträsk.

 14. Ska börja med och säga tack Jimmy för ditt jobb med bloggen, även den här säsongen.

  Det känns så tomt nu. Trots att jag endast var 9år när laget klev upp så finns så många minnen där Timrå förknippas med Elitserien.
  Glömmer aldrig Kapanens tid, finn-femman, Konungens återkomst, den galna upphämtningen mot HV (6-6 slutresultat), Slaget om västernorrland x2, Semifinal, Kvartsfinal mot Luleå där matchen pågick fortfarande vid 12 på kvällen/natten.

  Jag hoppas Timrå tänker långsiktigt nu och bygger en stabil förening som kommer kliva upp i framtiden. Spelar inte roll vart laget spelar eller i vilken serie, Timrå är och förblir laget i hjärtat!

 15. Nu är det på den sociala verksamhet som klubben har bedrivit med avdankade spelare som ingen annan klubb vill ha.Dom flesta bor väl i sundsvall och får vända sej till sociala inrättningen där.Nu är det ett gyllene tillfälle att bygga laget underifrån med unga friska greabbar som vill spela hockey och inte tillbringa fritiden på lokal i svall.

 16. Med tanke på den budget man från ledningshåll har aviserat inför kommande säsong, ska nog TIK vara glada om de inte åker ur allsvenskan också. Vad jag förstår måste spelarbudgeten bantas med ca 2/3 jämfört med hur den ser ut nu…
  Det blir till att fostra eget, om föreningen överlever.

 17. TIK har spelat på lånad tid i fler år. Hade vi klarat oss kvar detta år hade det sett likadant ut nästa år.

  Vi får se detta som en chans att börja om på något nytt. Banta kansliet och bli av med feta kontrakt där spelare inte presterar.

  Satsa på våra juniorer, bygg upp en stomme i laget där det finns en kärna som brinner för TIK. Vi har inte haft en sådan stomme på fler år och utan den bygger man inget som håller långsiktigt.

  Med den ekonomi och juniorverksamhet som Timrå har i dagsläget måste man vara realistisk vad gäller återkomst till ES. Klarar vi det inom 5 år ska vi vara nöjda!

  Hoppas namn som Nollan, Tommy och Nubben blir kvar i föreningen. Jag tror på dem. Jimmy tror du på dem?

 18. Tycker laget är skyldig att be supportrarna om ursäkt och en förklaring hur man kan avsluta en match på det sätt man gjorde idag.

 19. Var på plats för 13 år sedan. Var på plats i kväll också. Glädje och sorg. Nu kamp mot ekonomin, sen så kommer VI igen på ett eller annat sätt. Kämpa Jimmy!

 20. Nu kanske vi får reda på vad som varit så fel under så lång tid. Låt tungorna tala. Lite extra surt att det avgörande blir mot Leksand med den historia som varit senaste tiden. Släpper SHL in dom? Kan finnas anledning att försvara en tredjeplats i KS!?

 21. tro om ledningen och nubben har lärt sig nått här? hur man värvar tex.. eller letar man fortfarande avdankade spelare ingen annan är intreserad av?
  hagos hedström andersson nordgren söderström.. ingen levererade när det som mest behövdes.. Detta måste få konekvenser inför nystarten.. då dessutom ingen har åldern till sin fördel.. Bort med skiten..Bygg nytt med två rena juniorfemmor.. riktiga centrar och en och annan kanadick.. Sen försöker man behålla nån av målvakterna.. Dom har faktiskt varit riktigt bra. Sen byter man samtliga backar.. de vi har vek ner sig totalt.. Robinson är väl den enda som får godkänt..

 22. Men hallå alla! bygga från grunden, juniorer, hjärta.. vakna upp och se vad som sker omkring er. Det som behövs är en riktig bra ekonomi och ett företagstänk. Varför tror ni lag som Hv, Färjestad, mfl. är där uppe varje år ? för de har råd att ha en bred trupp och kan budgetera efter att gå till slutspel. Dags att flytta in spelet till Sundsvall och satsa på att öka publikintäkterna, fler sponsorer etc. med en ny hall, någon annan lösning finns inte!!!! Åk på studiebesök till Växjö och kolla på deras satsning…

 23. Ikväll är man djupt bedrövad! Först tack till Jimmy för de fina orden till uppmuntran som du skrev före matchen, riktigt storstilat! Sedan är det fullständigt ofattbart att ett Elitserielag kan släppa in 14!!!! mål mot en huvudkonkurrent i två nyckelmatcher! Men det är ju helt uppenbart och kräver ingen djupare kommentar. Helt uruselt. Varför har vi hamnat där? Kort tidigare urusel styrelse och klubbdirektör som fullständigt utarmade TIKs ekonomi utan minsta ansvar för konsekenserna. Uselt val av tränare, den som tog beslutet att förlänga med den bevisligen helt odugliga Perra har ett särskilt stort ansvar. Sedan tror jag personligen att det var ett misstag att ta in Smolanek och fr.a. Edström. Vet att Nubben var ytterst nära att få in riktiga klasspelare, men att det föll på att klubbarna inte var med, trots att spelarna själva verkligen ville till Timrå. I det läget hade det varit bättre att spela med befintlig trupp. Sedan kan man bara tyvärr konstatera att Nordgren, Sebbe, Crippe och Jonte har underpresterat å det gruvligaste. Tyvärr hade vi fel ” nyckelspelare ” när det verkligen gällde. Många frågetecken kring coaching – helt vansinnigt beslut att ta ut Belissimo i borta matchen mot Leksand, att inte spela Bagarn tidigare, att inte spela Wedin, att överhuvudtaget spela Edström osv, ikväll är det sorg!! Vi borde ha gjort det mycket bättre!!!!

 24. Tar nog 10-15 år innan Timrå IK är tillbaka i eliten är rädd för att det blir ett Björklöven av detta då ekonomin är kvikcksand är skyldig peng både här o där..o levt på lånad tid..(pengar)….inga junniorer fått prova..etc..kanske bäst att börja om o möta Kovland o Sundsvall Hockey……..tror inte att vissa stannar på 20 000 i månadslön om man har potential……..

 25. TIKarn: En ny Zäta ska vi inte förvänta oss, det finns bara en.
  Jag tror att det krävs mer än en stjärna för att reda ut TIK:s läge.
  Först måste ledningen rannsakas, självklart är någon ansvarig för degraderingen.
  Monten, Strid och Karlsson hade ett ledarskap som inte räckte till i en tuff kvalserie, i princip har alla spelare underpresterat ! Nubben som deras närmaste chef borde insett detta i ett tidigare skede. Men det är lätt att vara efterklok……
  Nu hjälper det inte att hänga syndabockar, vi är ett allsvenskt lag med en dålig ekonomi, en spelartrupp som består endast av frågetecken, men TIMRÅ IK
  kommer tillbaka !!!

 26. Som Modoit kan man känna skadeglädje, det finns naturligtvis hat och kärlek mellan oss. Kommer bli en tråkigare Elitserie utan Länsderbyn, så sanera ekonomin och jobba er tillbaka nu!

 27. Timrå IK är laget i mitt hjärta i med och motgång! Vi skall prestera fartfylld anfallshockey, vårt adelsmärke inget annat!
  Vi skall tillbaka..;-)

 28. Tik har levt på lånad tid i ES. Bara att titta på hur det ser ut i de andra arenorna, T.o.m Västerås får fullsatt men timråpubliken har svikit de sista säsongerna. Varken laget eller bygden förtjänar ett elitserielag som det sett ut.

  Ska Timrå upp igen krävs ett sug från omgivningen att se elithockey igen, en ekonomi som förhoppningsvis kan ordnas upp på ett par säsonger och en gyllene generation juniorer som kan hjälpa laget upp igen.

 29. Ärligt alltså Rätt bra att vi åkte ut.. Då Kanske vi inte har råd att ha dessa muppar som styr föreningen.. Kent Norberg borde avgå självmant.. Det är väl ändå han som är ansvarig för alla fiaskovärnigar? avdankat skit som ingen vettig förening vill ta i med tång.. det tog nubben hit.. Vi vet ju alla i dag hur det slutade.. Okej att vi har taskig ekonomi… men det borde väl ändå inte kosta mer att värva yngre allsvenska spelare?

 30. jag har aldrig skrivit här men jag en inbiten timrå supporter kommer alltid hålla på dem men vad hände! ikväll jag vet vad som hände det hände för 6 års sen . vad betyder gamla synder!!!!!!!!!!

 31. Vill tacka dig, Jimmy, för en mycket bra blogg. Är ett stort HV-fan, men har genom familj alltid haft Timrå som andralag. Trodde inte det skulle kännas så tungt att laget gick och torska idag. För mig är Timrå ett elitserielag och tikarebloggen en av de bästa- förlåt den bästa. Deppigt värre nu. Men! Jag fortsätter följa din suveräna blogg och jag fortsätter att heja på Timrå i allsvenskan. Ses i SM-final!

 32. Dra åt ******* Monten. skulle inte du utveckla spelarna inte göra de sämre. du har haft snart ett år på dig och har inte ens fått de att fatta hur man spelar powerplay för du coachar fel. Nu är det bara att slå ihop med Sundsvall om vi ska överleva Allsvenskan

 33. Kommer aldrig förlåta Monten för att Lundström inte fick bli förstemålvakt i kvalserien och att inte Bagarn fick spela från start.

 34. Mia: Tror du på allvar att timrå vunnit fler matcher i kvalserien om Lundström varit förste målvakt? Titta på vilken hjälp utespelarna ger Målvakterna i stället? Spelar liksom ingen roll om det är självaste myllys som står.. får man ingen hjälp så blir det mål i arslet ändå..

 35. Känslan är ungefär som när en äldre anhörig avlidit efter en lång tids sjukdom. Inte oväntat, men inte mindre sorgesamt för det. Nu minns man de goda stunderna med uppflyttning och åren efter det.

  Jag är rädd att det kan dröja länge, länge innan vi får se Timrå i högsta serien igen. Kanske aldrig. Först måste ekonomin saneras, och det lär ta tid. Sedan bör förutsättningarna ändras för nästa elitsatsning, arenan måste finnas i centrala Sundsvall och inte ute i skogen. Det krävs en riktigt lyckad kull med juniorer. Och så vidare.

 36. Fruktansvärt trist. Men kärleken till Timrå består, och nu hoppas jag att ledningen kan rädda ekonomin och skapa stabilitet. Därifrån jobbar vi oss tillbaka. Älska Timrå, ALLTID.

 37. @JS: Är du helt slut i huvudet? Är du en så liten människa att du tycker att ett inlägg som ditt är motiverat nu?

  Tycker att det är fördjävligt hur andra lags supportar uppför sig på nätet just nu, ni skulle aldrig våga äga något sådant till TIKs supportrar face to face, men bakom datorn och med annonymiteten i ryggen går det bra att vara kaxig. Idiot! Tyvär så håller du på mitt lag, Modo, min tröst är att Du har precis bevisat att du inte vet vad det innebär att vara en riktig supporter.

  Jag lider verkligen med er TIK supportrar ikväll, hoppas att klubben finner vägen tillbaka, ni kommer alltid vara en elitserieklubb i mina ögon.

  /B

 38. Mia: Ser du skillnaden mellan Timrås hemma och borta match mot rögle tex?
  Belissimo gjorde det varken sämre än Lunström skulle ha gjort… Fast det är ju bara gissningar naturligtvis..
  Nu tar vi nya tag i Allsvenskan.. 🙂

 39. dax att aldrig låta herr monten någonsin få stå i ett bås i närheten av ett timrå lag när hna bänkar de bästa spelarna och ställer bästa målisen i båset tack för den monten hoppas jag aldrig mer får se ditt face i timrå för du gör mig bara äcklad och förbannad. Hoppas timrå har vett nog att ta tillbaka lillkenta i båset och se får vi hoppas att vi får ihop ett lag som kan resa sig om ett par år.

 40. @JS: ska man se de som dig så inser man inte hur viktiga tik och modo är förvarandra med v-norrlands derbyn osv

 41. Som Leksing sedan barnsben är man naturligtvis överlycklig idag, men det är inte utan att jag tycker synd om alla äkta Timråfans, läget för er är ungefär detsamma som det var för oss när vi åkte ur, en trött trupp som inte klarade av att prestera eller hitta den där spelglädjen som måste finnas om man ska lyckas.

  Hade Leksand hittat en Tommy Salo-typ redan då, så hade laget varit tillbaka i elitserien redan efter 3-4 år, det är jag övertygad om, istället satsades det på en kader av gamla och trötta fd-stjärnspelare från hela europa och ingen presterade, jo man hade kvaliteter för att vinna serien under flera år, men när det brände till i kvalserierna så fanns varken hjärtat eller offerviljan där och det gick givetvis käpprätt åt helsicke år efter år.

  Hoppas Timrå inte gör samma misstag utan satsar på unga spelare med hjärtat på rätta stället, om det tar ett par tre år spelar ingen roll, för det går ändå inte att köpa framgång, tro mig vi har försökt i många år nu(truppen i år är den överlägset billigaste sen laget åkte ur)

  Jag har av en slump hamnat här tack vare kvalmatcherna, men ser ju att det finns många genuint klappande Timråhjärtan här och bloggen och matchbevakningarna är ju kanon…..så lycka till i fortsättningen och hoppas att vi stöter på varandra i ES nästa gång, inte i nån äcklig kvalserie.

 42. Parasiten Timrå och amöban Rögle har äntligen lämnat plats för spännade nykomlingen Örebro och hårdsatsande Leksand i elitserien. Även om semifinalspel stundar, ser jag redan nu fram emot nästa säsong . Varmt välkomna in i finrummet Örebro och Leksand! Kör stenhård sommarträning så ses vi i höst – Fy f-n vad kul!
  FORZA LULEÅ

 43. En mörk dag. Inget ljus i sikte. Min tro på elitserien för oss är en arena i Sundsvall. För detta krävs en finansiär och dessa är det ont om. Denna finansiär bör också finansiera laget innan arensbygget, så att det finns ett elitlag då arenan är klar. Jag tycker att ledningen bör arbeta parallellt med denna viktiga fråga. För övrigt anser jag att Leksand fr o m andra perioden kör över oss. Detta genom att åka mer skridskor, vara mer intensiva och målinriktade. Tycker att Monten bör bytas ut då våra motståndare, i så gott som samtliga kvalseriemacher haft bättre taktik. Slutligen så vill jag tacka denna säsongs (i särklass) bästa Tikare: Jimmy Hamrin

 44. Man kan bara se det på ett sätt dom supporter just nu. Det här var det bästa dom kunde hända för föreningen. Vi bryter ihop och tar nya tag.

 45. Är mycket förvånad över att ingen har reagerat på Montans helt idiotiska beslut att ta ut Bellan när det var spel 4-4 och 6 min kvar att spela….. Hur fan tänkte han där???.?.

 46. AnC: Tragiskt att du orkar hålla på… För några år sen var ni på väg åt samma håll. Om några år kan det vara så igen. Ni kanske behöver uppleva det också för att komma ner på jorden från renryggarna…

 47. Petrus: tik behövde göra 3 mål, 2 poäng hade inte räckt.

  Det är lätt att peka ut spelare, tränare etc i det här läget men det hjälper ingen. Blicka framåt istället, historien kan vi inte göra mycket åt.

 48. Där dog Medelpads hockeyn ytterligare med TIK´s utfall ur ES. Att detta skulle gynna något av medelpads div1 & div2 lag, den kan nog väldigt lite om hockey.
  Idag är det kullar runt 70-90st att välja på i tv-pucks sammanhang i medelpad, hur fasiken ska det räcka till ett nytt elitlag. Där dessutom varje förening är som katt och råtta och tycker de är bättre än varandra! Nä, allt har varit på lånad tid med TIK´s plats i ES, med den platsen har man dock lyckas locka till sig en del yngre förmågor som nu också försvinner och väljer andra mer lockande klubbar.
  Som sagt, om inte Medelpad enas om vem som ska vara det ledande laget och skapar bättre förutsättningar med både en stor Arena i S-vall och ett gäng mindre träningshallar ute i små orterna, är hockeyn snart stendöd.

 49. Många verkar tro att Hallin stannar i TIK, men inse att ALLA kontrakt rivs vid en degradering, även Hallins. Trots att det är helt nyskrivet…igår efter matchen ville han ju inte svara på om han stannar eller ej.
  Med handen på hjärtat; vilken lön tror ni att TIK kan erbjuda de få spelare man vill ha kvar, dvs de som presterat något?
  Man kan inte bara tänka med hjärtat som spelare, ibland måste man använda hjärnan också.
  Tro inte att jag inte lider liksom så många andra här; men döm inte ut de spelare som väljer en ljusare framtid istället för att stanna i TIK.
  I slutändan är man ju sig själv närmast.

 50. Hallin och Hamrin har varit de två bästa i år. Får vi behålla dom och kanske Lundström, så bygger vi nytt runt det. Vägra KK – mot mittens rike i AS.

 51. Förresten, tack Jimmy för all tid och kraft du lagt ned på den här bloggen. Den har livat upp och skapat engagemang, och du är en grymt duktig kännare av hockey. Kanske borde du vartefter ingå i TIKs organisation? De har behov av varma hjärtan och starka hjärnor.

 52. Sorg. Sorg. Och mera sorg. Men egentligen borde vi inte vara förvånade. Det har lutat åt det här hållet i ganska många år nu. Fem, sex år åtminstone då ekonomin gått neråt och därmed gett oss lägre lönebudget och tunnare spelartrupp. Många kommer at flytta även om kanske inte så många är intressanta för andra elitlag. Några har framtiden bakom sig och är på nedgång. De kanske stannar om TIK vill och har råd. Men de bästa sticker ju förstås. Mat Robinson, båda målvakterna, Önerud och Oscar Hedman t.ex. får vi knappast se i EON till hösten.
  Att gå upp direkt tror jag blir svårt. Allsvenskan är mycket bättre än sist Timrå huserade där och först måste ju ekonomin saneras så jag tror att vi får tänka långsiktigt redan nu. Bygga underifrån med barn- och ungdomsverkeamheten som bas och sen hitta vägar att skapa tillväxt i ekonomin vilket är ett måste.
  Egendomligt att vi trots mycket bätter spel (sett över säsongen som helhet) och framför allt bra målvaktsspel inte klarar att undvika kvalet. Och än märkligare är att så många gör så otroligt släta figurer i kvalserien.
  Jag hoppas innerligt att Per Hallin stannar kvar som kulturbärare och förebild för föreningens ungdomar. Han lär få anbud men frågan är väl om familjen som helhet är sugna på att rycka upp bopålarna igen.
  Jonte kanske också kan bli kvar, i allsvenskan tror jag att han vore en klippa att luta sig mot. Men villka mer som kan tänkas stanna vågar jag inte gissa.
  Men… solen gick ju upp idag också så med hårt arbete och stramare tag om slantarna så SKA vi tillbaka!
  Dessutom tror jag vi ska kriga hela vägen ändå för kanske är inte sista ordet sagt när det gäller Leksands vidlyftiga ekonomi. Det kanske kan bli viktigt att komma trea…

 53. Att säga någonting annat än att denna säsong varit ett enda långt fiasko, är att ljuga. Laget i mitt hjärta kommer åka ur elitserien och det är inte med orden ”de kämpade och gjorde allt som stod i deras makt”. Att ha den mentaliteten som många i denna årgång av Timrå IK har, funkar inte. Det är elitidrottare vi pratar om. Det går inte efter en förlustmatch säga: ”Vi spelade bra, men fick inte till det idag.” Man ska vara förbannad!! Visa känslor!! Men viktigast av allt ha ett hjärta som brinner för klubben man spelar för. Annars är det ingen idé att hålla på med elitidrott. Det är det supportrar och sponsorer vill se!! Förlorar laget en match där alla kämpat och visat att man verkligen ville vinna matchen, då är det så. Men man kan och ska aldrig vara nöjd efter en förlust!! Det har jag saknat i denna upplaga av Timrå IK. Nu är det med nya friska tag vi får starta om i Allsvenskan. Hoppas bara den ekonomiska biten löser sig. Efter denna säsong finns det egentligen bara tre personer som får godkänt av mig personligen och dessa är: Matt Robinson, Pelle Hallin och Anton Wedin (varför har inte denna kille fått mer istid??), målvakterna har inte varit fy skam heller, men lite mera lägen där de ”stått på huvudet” och inte sådana saker som hände igår igen för vilken gång i ordningen? Men vi ska tillbaka!!!!! Det kommer förmodligen ta några år, men tillbaka ska vi!!

 54. Hej!
  Jag kan inte annat än säga att jag lider med er! Jag vet hur det är att hålla på ett lag med hjärtat och i smärta. Till er supportrar, stötta erat lag även i denna motgång. Laget har gjort allt de kan och de lider precis lika mycket som er. Kom ihåg att det är i motvind som draken reser sig.

  Kämpa på Timrå IK

 55. Det ska bli Jävligt spännande vad Jimmy Hamrin skriver i sin slut analys av
  den här här säsongen, han brukar vara vara väldigt saklig och analytisk
  när han verkligen anstränger sig !

 56. Tungt och deppigt
  Men med en fullständigt oduglig tränare och en styrelse som bara snackar spara och verkar anse att kvala är lika lönsamt som att vara i slutspel.
  Med lill-Kenta och en bra ledning var vi topp 5 i ES nu blir vi utspelade av allsvenskans lag.
  Ja jag är rejält besviken vi hade ett lag med bättre kapacitet än så här men utan hjärta blir det inte bättre.

 57. Självklart hade jag helst sett att Timrå hängt kvar i Elitserien, men tyvärr så har känslan av en förestående degradering funnits där hela säsongen, och nu har det alltså blivit en realitet. Jag tyckte att Nubben sammanfattade det nuvarande läget alldeles ypperligt; den eufori man kände när vi tog steget upp för tretton år sedan har bytts ut mot en lika stark melankoli. På det hela taget är nog det här det absolut tyngsta idrottsögonblick jag någonsin upplevt.

  Nu återstår att se vad som finns kvar av föreningen till nästa säsong, och då är det inte spelartruppen jag tänker på i första hand utan själva föreningen Timrå IK. Att ekonomin är dålig är ingen hemlighet, men däremot råder det vissa tveksamheter kring hur dålig den egentligen är. Jag hoppas innerligt att den är tillräckligt bra för att undvika en konkurs, men jag betvivlar att det finns kapital för en satsning på en återkomst till hockeyns finrum redan till kommande säsong.

  Angående spelartruppen så råder i dagsläget idel frågetecken, eftersom alla kontrakt upphör att gälla. Man kan förmoda en förestående spelarflykt, men ärligt talat så vet jag inte om det är så mycket att gräma sig över. För faktum är att alltför många i den snart avslutade säsongens trupp har sett sina bästa år på rinken för längesedan – något som de också har bevisat för hockeysverige under den gångna vintern.

  Personligen så hoppas jag på att man ska kunna behålla Hallin och Larsson. Jag skulle även vilja ha kvar Murley, och med tanke på att han under vintern diskuterade ett kontrakt med Sundsvall Hockey så är det väl knappast otänkbart att han skulle kunna tänka sig att spela i Timrå, även om de håller till i Allsvenskan. Huruvida det stämmer att Önerud är klart för Modo eller inte har jag inte en aning om, men om det enbart är rykten så skulle jag gärna se en förlängning även med honom. Sedan måste tilläggas att det finns en del juniorer att satsa på, något som vore fördelaktigt i en rad aspekter. För det första är det bra ur en ekonomisk synvinkel. För det andra så har de sannolikt ett driv som många etablerade spelare saknar, och för de tredje så är de knappast sämre än vissa av de välbetalda herrarna i den nuvarande truppen.

  För övrigt håller jag också tummarna för att man ska kunna behålla Jocke Lundström – en målvakt som i mina ögon förtjänar ett verkligt erkännande. Hade jag varit sportchef hade jag gett honom förtroendet som förstemålvakt under den här säsongen och lagt Bellissimopengarna på en center istället.

  Slutligen så hoppas jag att degraderingen kan innebära en nystart för föreningen. Hockeyfebern som rådde i början av 2000-talet har reducerats till en lindrig snuva, och det är fruktansvärt tråkigt. Jag hoppas och tror att Timrå kan ta sig tillbaka dit man en gång var. Det kommer givetvis att ta tid, men å andra sidan har andra lag gjort liknande resor, så det är ingen omöjlighet.

 58. Nu när katastrofen är ett faktum så är det väl bara att försöka gå vidare. En tanke som slår mig så här i långfredagsångesten är att Timrås signum – fredjigt anfallsspel – har saknats i ett par år nu. Klart att man fick anpassa spelet efter spelarmaterialet, men när det nu ska börjas om i allsvenskan tycker jag att prio 1 ska vara att hitta tillbaka till ett vägvinnande spel på hemmaplan och där måste ett frejdigt anfallsspel ingå.

 59. Solen gick upp även idag… jag har varit fly förbannad och äckligt besviken men när man väl har smält och accepterat detta så kan jag säga att det finns viktigare saker än bara hockey här i världen. Det må vara en klen tröst i nuläget men så är det… Såg min första hemmamatch med Timrå redan under 70-talet och sen dess har jag upplevt både med- och motgångar med laget i mitt Hjärta och mer lär jag få uppleva då jag fortsättningsvis kommer stötta och följa mitt lag. Ser faktiskt fram emot allsvenskt spel hur konstigt det än kan låta. Mer kamp och mer fartfylld hockey. Mer tuta och kör och inte så petiga domare. Kanske man får bevittna lite nävdans då och då… Mer känslor, mer jävlar anamma och mer glädje helt enkelt. Timrås spel har ju varit ganska trist de senaste säsongerna trots allt. Hoppas Lundström, Robinson, Sebbe, Bagarn och Hallin blir kvar i laget inför nästa säsong. Känns som en viktig och vettig stomme att bygga vidare från. Tack för tretton säsonger i högsta serien Timrå IK… kanske blir det fler… eller kanske aldrig mer. Det får framtiden utvisa. Sist men inte minst Grattis då, Örebro och Leksand till avancemanget… // TIMRÅ IK i med- och motgång !!

 60. Självklart ska man gratuelar Örebro o Leksand för deras fina insatser.
  Välkomna till ES. När det gäller vårat kära TIK så har det som hänt en förklaring flera år tillbaka. Det lag som byggts upp de senaste åren har inte varit homogent och, som jag sagt de senaste åren, saknat rätt attitityd.

  Det kommer att bli en stor spelarflykt som dessvärre redan börjat.
  Att bygga ett lag kräver en inspirerande ledning och även en tränare o lagledare som tror på sitt uppdrag.

  Känner att detta har saknats. Allt började gå utför när Kenta lämande och Challe kom in. Challe ville mest saluföra sig själv. Perra hade aldrig hjärtat med sig. Man åker inte hem med det gästande laget även om man sgat upp sig. Visar på dålig moral och etik. Tomas har aldrig haft möjligheten att komma in rätt. De han fick ta över var redan byggt av andra.

  Dessvärre är Tomas yttrande enligt text TV inget som för framåt.

  För att komma igång med ett nytt lagbygge så låt visa spelare lämna klubben då inte tillfört något att tala om. Förutom höga löneutbetalningar.

  Hade alla haft Per Hallins inställning så var det slutspel på TV ikväll istället för gravöl.

  Försök få tillbaka Kenta. Satsa på unga hungriga spelare med en kombination på hungriga spelare runt 25-26 år. Satsa inte sönder klubben ekonomiskt så vi får ett nytt Leksands problem.

  Bygg gärna runt Sebbe, Matt, Bagarn o Per om de stannar.

  Större del av klubbens ledning och styrelse borde även de bytas ut till personer med ett mer brinnande intresse att föra klubben framåt.
  Även här yngre hungriga personer.

  Vi måste beakta att klubben kommer att tappa upp mot 44 miljoner från reklam o hockeyligan pga spel i AS istället för ES.

  Tycker klubben nu ska sätta sig ner och göra en handlingsplan som även delges till oss officiella medlemmar. Det är trots allt vi som är ryggraden i klubben.

  Deppigt — JA
  Finns en framtid — JA
  När — Dessvärre långt bort

  Glad Påsk trots allt. Livet går vidare även med sorg i hjärtat.

 61. Nu börjar vi om och bygger ett lag med hjärta för klubben och en stabil ekonomi.

  Mv:
  Åkerlund-Lantz

  B:
  Dahlroth-Jens Westin
  Moe-Svedberg
  Stenqvist-Kalle Ekelund
  Borgman-Edlund

  Hedström-Lindqvist-Hallin
  O.Johansson-E.quist-Månsson
  Wedin-E.Andersson-Sterner
  Nilsson-Öhrn-Pettersson
  Wernemann

 62. De som bör bli kvar i Timrå är Mat Murley (har flickvän i Sundsvall och lär vilja stanna), och Per Hallin. Wedin, Öhrn och Wernemann mfl Juniorer lär ta plats i laget och jag tror mycket på de just nämnda spelarna. Krydda detta med någon eller några finska talanger och kanske nån till transatlant så tror jag att Timrå IK kan bli riktigt farliga nästa år. En dröm vore ju att få behålla Lundström i mål. Satsa annars på någon finsk bra målvakt.

  Montén bör givetvis inte vara kvar. Det vore en katastrof.

  Hoppas Timrå IK lyssnar på dessa råd.

 63. Äntligen !!! Dom röda var inte bättre än så! Sundsvall hockey 4-ever! Haka vi spelar i div1 men vi älskar vårat lag lika mkt för det! Tråkigt för er tikare! Men seger på ett sätt för oss! 🙂

 64. Detta är en total katastrof!
  Monténs svada fullständigt stinker av inkompetens, okunnighet och en brist på självinsikt som är upprörande. Varför väljer man en tränare som står för en defensiv 70-talsishockey och vars enda merit är att ha kört ut ett annan lag ur ES året innan?

  Montén pratade vitt och brett om att hans roll som pappa givit ett nytt perspektiv på tillvaron.
  Det är ju trevligt för honom och hans familj, men vi har hundratusentals människor i detta land som klarar av att sköta sitt jobb och sin familj, majoritetn av de tjänar dessutom sämre än vad denna pajas gör!!
  Montèn borde ha tagit pappaledigt och låtit oss undra om han kunde något om ishockey, istället för at fortsätta och undanröja varje tvivel om att han inte har en aning om vad han gör!!

 65. Är inte här för att strö salt i såren – Tvärtom!
  Hoppas att ni snart är tillbaka i Elitserien.
  Timrå hör hemma där….men inte på våran bekostnad denna gång please! 😉
  Stockholmarna säger att utan Stockholmslagen dör hockeyn i Sverige…..
  Jag alla vet att riktiga hockeyhjärtan hittar man ovanför Stockholm!

  Vi ses snart igen!

 66. Robin Lundström Ahl: Är du dum i hela huvudet? Hur i h-e tror du att hockeymedelpad TJÄNAR på att TIk åker ur ES. Ingen, ingen, INGEN vinner nåt på att det går sämre för vårt distrikt i hockey.Tror du att det är bra för barn- och ungdomsverksamhet att inte ha nåt lag i högsta serien. I så fall är du inte bara dummare än tåget . du är fan dummare än rälsen som ligger kvar när tåget kommer. Ditt Sundsvall Hocky har absolut INGENTING att vinna på att Timrå ramlar ur. Tvärtom så GYNNAR det hela distriktet om vi har ett lag i elitserien. Var hur skadeglad du vill men kom inte och påstå att du bryr dej ett smack om hockeyns fortlevnad i Sundsvall-Timrå-regionen.
  Men är man en liten människa så är man… Försök att se liiite längre än den där jävla skadeglädjen!

 67. Bredsandsgubben!!! Du kan dra åt helvete du! Timrå är Timrå Sundsvall är Sundsvall två helt olika kommuner! Så dra igen din jävla käft din röd vitta skada!!! Åk ut till Timrå och grina med dom andra röda! Jag älskar att se er må skit och speciellt när ni tar åt er! Du kommer ju från bredsand så du borde heja på Sundsvall! Din förrädare!!!!!

 68. Se där vad man kan tänka ut om man får dryga två månader på sig att köra hjärnan på högvarv. Det behövs ingen mer kommentar, ditt inlägg talar för sig själv. Du vet dessutom inte ett skit om varifrån jag kommer, bara var jg kanske bor eller bott…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *