Vart är Modo på väg?

Jag såg stora delar av matchen Leksand-Modo i gårkväll. Två lag med många frågetecken i sina lagbyggen. I just den matchen tyckte jag Leksand rätade ut några av sina medan Modos blev fler.

Nu hade Modo flera tilltänkta spetsspelare borta men även de nya på den fronten har i a f jag frågetecken efter på förhand. Jag tycker Modos lagbygge ser tunt ut på SHL-nivå. Det finns spännande unga spelare men det saknas tyngd. Truppen i nuvarande form ger sken av att vara ett budgetbygge.

Modo är en förening som absolut hör hemma på toppnivå i Sverige och den produktion av superspelare man stått för de senaste 25 åren har gjort mycket för svensk hockey. Förra säsongen snittade Modo 5701 åskådare på hemmaplan och det känns svårt att begära mer av Örnsköldsvik som stad. Det är en relativt liten stad men de sluter upp bra och bättre än de flesta städer. Hockeyn är enorm i staden. 5701 är t ex klart mer än vad Skellefteå lockar på sina matcher i snitt.

Så utifrån det och utifrån hur lagbygget tycks se billigare ut, säsong för säsong, får det mig att undra vart Modo är på väg. Kommer arenakostnader på sikt dränera klubben på sin SHL-status eller kan de vända och bli det guldsatsande lag man borde kunna vara? Många lag i SHL har till den här säsongen försämrats på pappret men i dagsläget kan jag inte se annat för Modos lag än en strid i botten av tabellen. Styrkan finns i kassen och i utvecklingspotentialen hos unga spelare.

**

I dag är Modo på väg till Sollefteå för att möta Timrå IK. Ett lag jag också undrar var de är på väg efter den mindre goda insatsen mot Almtuna. Ett Almtuna som i går förlorade mot Sundsvall Hockey för övrigt.

Timrå har flera mindre skador och lånar in Erik Nyström från Djurgården till två raka matcher mot Modo, hans f d lag. Jag såg inte Nyström något förra säsongen men borde vara en spelare som står sig bra i Timrås trupp. Snabb, rak, teknisk och villig att gnugga. Nyström kommer vara långt ifrån det sista SHL-lånet Timrå gör den här säsongen.

Min intention är att vara på plats i Sollefteå i kväll och på något sätt rapportera. Matchen sänds även på st.nu.

5 reaktioner på ”Vart är Modo på väg?”

 1. Modo var ett budgetbygge föregående säsong. Tills i år har man tappat alla de tyngsta namnen och utgiftsposterna men tagit in betydligt färre och billigare spelare, där de flesta av nytillskotten dessutom är mindre skadade och inte kan vara med första delen (genidrag).

  Lägg därtill att man tappat Nylander och Kabanov som var frejdiga i det offensiva så förstår ni hur illa ställt det är i Modolägret.

  Själv tror jag man kommer bli tvungna att panikvärva in 2-3 artistspelare senast vid novemberuppehållet för att ens ha en chans att klara sig undan kvalseriespel.

 2. Hoppar igen bara för att påpeka att Leksand lirat 4 matcher och Modo bara 1 hitills denna säsong vilket gör en stor skillnad. Försäsongsmatcher säger inte mycket heller, då inte alla spelare är med samt man inte går fullkontakt för fullt (särskilt de mer rutinerade pjäserna).

  Det jag baserar föregående inlägg på är bara Modos lagbygge i år och hur budget det känns tom jämfört mot fjolårets upplaga.

  Sedan inte sagt att man blivit överraskad förrut. Givna bottenlag har slagits i toppen och tvärtom… Brukar alltid vara ett par lag varje år som ställer saker upp och ner. Hoppas på Modo (i år också)…

 3. Mycket bra skrivet som vanligt Jimmy, bra fråga vart är modo på väg? Jag tror de måste ha lite ”tur” med ett budget-bygge och placera sig högt i tabellen och gå långt i slutspelet för att få igång grejerna riktigt!

 4. Du Jimmy!
  Vad tror du om Modo-Hedberg till TIK? Tills oktober kan vi vänta! (På nått vis behöver vi några spelare till, redan nu är det bekymmer med en för tunn trupp)

  1. Thomas: Inte mig emot. Jag tror dock att man kommer använda sig av lån för att bredda snarare än att värva fler p g a att det förmodligen blir billigare.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *