Timrå snäppade upp igen och straffslog Modo

Träningsmatch: Modo Hockey – Timrå IK 2-3 str:

Mål: 0-1 Anton Wedin (Berglund, L.Nilsson) 22:02, 1-1 Christopher Bengtsson (Carlson, Olofsson)  23:27, 2-1 Albin Carlson (Ritola, Hari) 24:43, 2-2 Johan Persson (Öhrn, Boyce) 43:22

Straffar: 1-0 Victor Olofsson. 1-1 Anton Wedin. 1-2 Emil Berglund (GWG)

Skott: 24-22 (9-4, 8-13, 7-4, 0-1)

Då fick man tillbaka lite optimism igen då. I kväll gör Timrå en gedigen insats och vinner inte oförtjänt. Timrå hade åter bra fart i spelet och man tog verkligen kampen i alla tre zoner på ett bra sätt.

Timrå kommer till att börja med till spel med bättre attityd direkt i den första perioden och egentligen under hela matchen. Timrå är det lag som börjar de första minuterna bäst och skapar de första chanserna. Modo kom dock mer och mer i den första perioden och hade det mesta av spelet. Timrå blev bitvis fast djupt i egen zon där man har svårt att få stopp. Man var lite för utspridda och orejäla i egen zon där. Timrå skapade dock flera klara chanser framåt också i första perioden.

Den första perioden förblev dock mållös. I början av den andra faller dock tre snabba mål. Först tar Timrå ledningen. Det är den arbetsstarke Ludvig Nilsson som vinner pucken högt av en för dagen mycket slarvig Nichlas Torp. Anton Wedin får pucken i kanonläge men droppar till Emil Berglund som sedan passar tillbaka till Wedin som lyckas få in den under Linus Ullmark i Modokassen.

Modo svarade dock med två snabba mål direkt. Först är det Albin Carlson som sätter upp Christopher Bengtsson i slottet. Bengtsson trycker till direkt och hårt in till Norjas första stolpe. Kort senare kommer Modo i nytt bra anfall. Norja gör först en bra räddning men gled ut ur kassen. Pucken åkte dock ner i hörnet där Albin Carlson kunde sikta in pucken i öppen kasse. Jag kan tycka att Norja var väl seg att ta sig in i kassen igen där.

Modo förde första halvan av den andra perioden men Timrå hade bra fart och lyckades kontra på framstressade Modotapp. Den andra halvan av den andra perioden tar Timrå över och skapar flera bra anfall med bra tryck. 2-1 står sig dock perioden ut.

I den tredje perioden är Timrå det bättre laget och lyckas kvittera tidigt. Det är ett fint anfall där Jeremy Boyce stjäl en puck i mittzon. Tror det var Travis Roche som slog en galen passning. Boyce droppar till Daniel Öhrn som skjuter på Modoback men där Johan Persson slår in returen högt när Ullmark är ur position. Viktigt att just Johan Persson får göra mål.

I slutet av tredje perioden tar dock Modo över. Timrå åker på tre raka utvisningar och Modo pressar ganska bra. Timrå och Norja spelar dock uppoffrande och lyckas freda målet bra. Timrås försvarsspel är riktigt bra i den tredje perioden där man spelar rejält och trycker ut Modo att ta dåliga avslut. De får till få genomspel. Modo har dock några riktigt bra chanser att avgöra ska sägas.

Det spelas ingen förlängning men det läggs straffar. Där vinner Timrå på två snygga straffar. Först sätter dock Victor Olofsson ett fint handledsskott. 19-åringen var en av Modos bättre spelare i matchen, tycker jag. Anton Wedin kvitterar på en fantastisk fint. Han kommer in med fart, kroppsfintar och lägger en backhand i nättaket. Linus Ullmark var helt borta. Emil Berglund avgjorde senare med ett säkert handledsskott. Mika Norja tog fyra av Modos fem straffar också, ska sägas.

Timrå visade upp många bra saker i spelet. Man hamnade bitvis i defensiva problem under långa anfall och när Modo gjorde sina mål men överlag jobbade man bra som ett lag. Defensiven under den andra halvan av matchen såg bra ut. Sättet man vände spelet, tog sig ur zon och kom in i offensivt var många gånger riktigt bra. Jag kan tycka att man tar lite dåliga avslut emellanåt men kreativiteten var bra.

Timrå hamnar dessutom i ganska många numerära underlägen, vilket man klarade bra. Timrå var till detta också mycket längre ifrån ordinarie lag än Modo. Modo saknade Jonas Ahnelöv och Kyle Flanagan medan Timrå förutom Stenqvist, Jansson, Johansson, Molinder och Sundlöf också tappade Emil Pettersson alldeles innan matchen p g a migrän.

Jag tycker allt som allt att Timrå visade att det finns potential i laget och insatsen gav en känsla att flera unga spelare växt in i sin kostym. Sedan tror jag att Modo kan betydligt bättre än så här även om jag tror laget kommer få en tuff säsong i SHL. Det var en del spelare som hade lite ”försäsongsglid” emellanåt. I Timrå var insatserna mer gedigna per spelare. Framför allt under andra halvan av matchen.

Individuella insatser:

Mika Norja (Mv):
– Sin bästa insats hittills under försäsongen, tycker jag. Målenb var inte otagbara men i övrigt tycker jag han är lugn, säker och tät.

Didrik Strömberg (B):
– Mycket bra igen! Satte några fina tacklingar och var rejäl i egen zon. Ser ut att kunna bli en viktig pjäs.

Mattias Nilsson (B):
– Bra nyförvärv! Snabbheten och passningsspelet glädjer. Ser att kunna bidra mycket i vinter. Ganska rejäl också.

Per Hallin (Fw):
– Den ende i laget jag inte vill ge godkänt. Såg väldigt rostig ut. Bidrog inte så mycket med puck, vann få närkamper och hade allmänt svårt att komma in i matchen.

Andreé Hult (C):
– Började lite passivt men växte in i matchen. Skapade mycket målchanser under den andra halvan.

Anton Wedin (Fw):
– Matchens bästa offensiva spelare. Ser ut att ha lyft sig flera nivåer från förra säsongen. Ser starkare och snabbare ut. Underbar teknik. Det jag kan klaga på är att han tar för få avslut och vill gärna dribbla eller passa in pucken i mål.

Andreas Borgman (B):
– Riktigt bra igen. Började lite trevande där han spelade för svårt men växte genom matchen. Han blev mer rejäl och spelade både snabbt, resolut och enkelt.

Robin Persson (B):
– Sin bästa insats hittills under försäsongen. En match i hans tempo där han fick trycka till, stänga och stångas. Jobbade hårt och bra.

Emil Pettersson (Fw):
– Kom inte spel p g a migrän.

Daniel Öhrn (C):
– Hade några jobbiga byten i egen zon men växte under matchen. Skapar en del offensivt och tog för sig bra.

Erik Nyström (Fw):
– Bra fart och hade flera bra chanser, bl a två frilägen. Bra kontringsspelare.

Oskar Brändström (B):
– Imponerade på mig. Spelar tufft, rejält och hängde med i tempot. Enkel. Lär få fler chanser.

Jens Westin (B):
– Bra defensiv insats. Rejäl och säker.

Martin Mellberg (Fw):
– Bra fart och var delaktig i spelet men fick inte till bra avslut.

Jeremy Boyce (C):
– Varvade centerspel med ytterspel. Jobbar bra och låg bakom det andra målet.

Johan Persson (Fw):
– Fortsatt aktiv och målsugen. Lyckades nu stänka dit en puck. Hoppas det kan lossna.

Filip Lander (B):
– Lugn och säker samt hade någon riktigt fin framspelning.

Ludvig Nilsson (Fw):
– En av matchens bästa spelare. Vann de flesta närkamperna och var urstark. Jobbar riktigt rejält och hårt.

Emil Berglund (C):
– Bortsett tekande känns han som en väl fungerande center. Hårt jobb och bra spelfördelande. Snyggt straffmål.

John Westin (Fw):
– Jobbar hårt och rejält. Har några hyfsade avslut också men ger bäst påverkan i arbetsinsatsen och närkampsspelet.

2 reaktioner på ”Timrå snäppade upp igen och straffslog Modo”

  1. Tjena Jimmy,

    Kul med en Timrå seger mot Modo så klart! Dock måste jag byta lite ämne och fråga dig som vet o kan det mesta. Jag har kollat lite på CHL och undrar, vad avgör att ett lag spelar denna turnering? Det är ju väldigt låg nivå på en del lag tycker jag och tror du att det är någon framtid i detta? Tittar just nu på Briancon från Frankrike mot Frölunda och spelmässigt, hm… Ljuset i hallen känns som hämtat från en gammal utomhusrink. Totalt känns det rätt ointressant och man längtar till de svenska serierna startar.

    Tack på förhand o trevlig helg!
    Anders

    1. Anders: Vi kommer nog aldrig se ett Champions League likt fotbollen i ishockey. Den rollen känns det som att Stanley Cup innehar. Däremot gillar jag det internationella utbytet, vilket kan utveckla hockeyintresset på fler ställen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *