Timrå behöver ett långsiktigt backlån

Inför SCA-Cupen 2014:

Jag har inte själv någon möjlighet att se Timrå träna på vardagar men hörde från dagens träning att vare sig Jimmie Jansson eller Tommy Stenqvist tränade. Det tillsammans med att Andreas Borgman åker iväg på juniorlandslagsuppdrag gör att Timrå står kvar med fyra A-lagsbackar.

Jag är övertygad om att Timrå kommer bredda sitt lag med lån från SHL sedermera men nog behövs det åtminstone på backsidan minst ett lån som stannar över lång tid. Jag tänker som med t ex Patrik Norén förra säsongen. Jag tror inte Timrå kommer ha stora skadebekymmer i serien utifrån att man har en ung trupp men det blir väldigt hattigt om det ska handla om korta lån hela tiden. Speciellt då på backsidan som ju bara har sju namn på pappret just nu.

I dag var Jonathan Carlsson med på träningen för att fylla ut t ex.

De bästa juniorbackarna som Lander och Brändström kommer säkert få chansen även om det kommer in en åttonde back.

**

Gällande SCA-Cupen (eller ”Äss i Ja”-Cupen som den uttalades när jag kommenterade) så är den lite tråkigare med bara tre lag, även om det är rätt tre lag som deltar. Jag hade dock gärna sett fler allsvenska lag men det hade nog inte passat Modos syften. Nu blir det tre matcher med en klar favorit i alla tre matcherna.

Visst finns det alltid skrällchans, som när ett decimerat Timrå slog ett mer ordinarie Modo i fredags efter straffar. Sundsvall har så klart störst skrällchans på Timrå men nog är Timrå en lika tydlig favorit som vanligt där. Trots att Sundsvall lyckades slå Almtuna och har Magnus Åkerlund i mål.

Matchen mot Sundsvall är Timrås viktigaste att vinna under försäsongen. I alla fall från mitt perspektiv. I övriga matcher är spelet viktigare än resultatet medan det mot just Sundsvall får se ut hur som helst bara man vinner. Helst ska man ju vinna stort, så klart.

Att cupen lever kvar är jag mycket glad över. Gärdehov eller Sundsvall Energi Arena som den numer heter är en perfekt cuparena. Det är en rolig happening och ett bra startskott inför den riktiga säsongen.

**

I Timrås spel gäller det fortsatt att man sätter ett bra försvarsspel och att spelare kliver fram och vågar sticka ut offensivt. Anton Wedin har visat det bäst hittills och Emil Pettersson såg riktigt vass ut mot i matchen Mora. Kedjan med Ludvig Nilsson, Emil Berglund och John Westin har givit tyngd.

På backsidan har Didrik Strömberg och Andreas Borgman visat att de utvecklats. Av nyförvärven har Mattias Nilsson glimtat till mycket men inte glänst fullt ut. Jimmie Jansson har å ena sidan glänst och å andra sidan sett lite valpig ut. Återstår dock att se om han spelar alls i cupen utifrån sin hjärnskakning.

Mika Norja står i morgon och jag hoppas han gör en ny bra insats. Jag gissar att någon av Adam Ohre eller Johan Lantz står på fredag.

2 reaktioner på ”Timrå behöver ett långsiktigt backlån”

  1. Rasmus Edström borde ju gå att låna in igen, han verkar ju aldrig ta det där riktiga klivet att bli en SHL-back i SAIK om man tittar på fjolåret som bland annat innehöll utlåning till Div.1.. Annars har jag lite svårt att se spelare som skulle vara aktuella för lån i SHL-klubbarna eftersom många klubbar inte har något överflöd backar men man kan ju alltid bli överraskad!

    Sen kan man ju alltid drömma om en helt orealistisk spelare som Mikko Lethinen som verkar vara klubblös för tillfället :p

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *