J18 håller liv i bloggen

Den 25 februari skrev att jag skulle sluta blogga här. Jag skrev att jag skulle följa klart A-laget, J20-laget och J18-laget innan jag slutade helt.

Då, den 25 februari, hade A-laget två omgångar kvar av sin serie. J20 var på väg mot att ta en åttondelsfinalsplats där Modo förmodligen skulle välja dem. J18 var i bra form men låg trassligt till och såg ut att missa slutspel.

Om vi backar några veckor till den 12 februari när forwarden Marcus Jernberg (97) fick hjärtstillestånd under en A-lagsmatch hände något med J18-laget. De förlorade visserligen den första matchen åter efter den händelsen borta mot Modo. Jag tycker dock att man i den matchen spelade väldigt bra och var t o m lite bättre spelmässigt än Modo men förlorade med 5-1.

Efter den matchen var laget i stort sett körda att nå slutspel. Konkurshotet över föreningen hade inte direkt hjälpt insatserna på isen. Timrå hade då på elva omgångar tre segrar och åtta förluster. De behövde vinna i stort alla matcher som återstod för att ens nå 16-delsfinal.

Så när jag beslöt mig för att sluta blogga såg det ut som att det skulle vara någon vecka kvar av säsongen för klubbens alla tre lag.

Efter Modo-förlusten har Timrås J18-lag levererat följande:

Timrå – Färjestad 10-3
Björklöven – Timrå 3-6
Timrå – Västerås 11-1
Timrå – Leksand 3-2 str
Timrå – Luleå 4-2
Timrå – Skellefteå 6-3
Timrå – Örebro 5-0

Denna avslutning av Allsvenskan gav att man tog sig precis till slutspel. Segerraden har där bara fortsatt:

16-delsfinal:
Valbo – Timrå 1-4
Timrå – Valbo 4-2
Åttondelsfinal:
Timrå – Färjestad 5-0
Färjestad – Timrå 0-3
Kvartsfinal:
Timrå – AIK 4-3 str
AIK – Timrå 1-5

13 raka segrar. Och en plats i ”Final four” under påskhelgen i Nyköping. Tyvärr finns inte matchen från i går i sin helhet att se i efterhand så jag har ingen rapport att komma med från gårdagens seger.

Segern innebär att det sista matchinlägget för denna blogg blir kommande lördag. Förhoppningen är nu så klart att få avsluta med att få skriva om ett SM-guld till Timrå. Det vore extremt häftigt!

Däremot är ”bara” medalj något Timrå inte fått med sig hem på J18-nivå sedan 1980 (dock varit i några semifinaler när bronsmatch ej spelats) och senast en SM-medalj spelades hem totalt sett var silvret i U16-SM 2004.

Så att bloggen lever någon månad längre än jag tänkt har jag så klart inget emot. Oavsett hur det går till helgen är detta ett lag som innehåller spelare som kommer ge Timrå gott i framtiden. Klubbens senaste J18-semifinalister (2011) har ju en hel del A-lagsbekanta namn:

Målvakter:
Sebastian Andersson (94) (Adam Ohre (95))
Förstafemma:
Filip Lander (95) – Tommy Stenqvist (94)
Julian Nordlander (93) – Daniel Öhrn (93) – Johan Nilsson (93)
Andrafemma:
Mattias Thunman Hälldahl (93) – Olle Persson (93)
Mattias Skog (93) – Jeremy Boyce (93) – Anton Wedin (93)
Tredjefemma:
Victor Munter (93) – Erik Näslund (93)
Ludvig Nilsson (94) – Rickard Sundlöv (94) – Emil Berglund (94)
Fjärdekedja:
Jonas Knutsen (93) – Emil Pettersson (94) – Mattias Saari (94)
Extra: Anton Åman (94), Adam Bergendahl (94).

Nu väntar Brynäs i semifinalen och i den andra möts Frölunda och Leksand. Det är bara mycket bra lag kvar nu så klart och tuffa motståndare för Timrå. Timrå är dock inte chanslösa mot något av lagen.

Timrå förlorade båda matcherna (dock jämna) mot Brynäs i Allsvenskan. Timrå ledde i båda matcherna men tappade. Värst i Gävle där Timrå ledde med 1-5 men tappade till förlust 8-6. Då var det också ganska likartade lag mot de som är nu med skillnaden att Timrås form är betydligt bättre nu. Brynäs hade då precis som nu med sig t ex Jens Lööke (97) som gjort fyra mål i SHL och som spelade JVM denna säsong.

Jag siktar på att ta mig ner till Nyköping i påsk. Det kommer erbjudas fantastiska matcher.

7 reaktioner på ”J18 håller liv i bloggen”

  1. Vi som var på plats fick se ett mycket bra TIK. Skulle tippa att av de ca 300 som var på plats höll minst hälften på TIK. Varenda spelare var bra och bidrog. Jag gillade verkligen all uppmuntran från båset även kring de små detaljerna, en vunnen närkamp, när man fick ut pucken osv. TIK uppträdde som ett lag, bättre spelsystem och fysiskt starkare. Sedan var det några riktiga godbitar. 2 snygga pp mål och 2 underbara kontringsmål. Elias Pettersson, vad finns det mer att säga, 2+2 och så oerhört skicklig. Har aldrig sett en spelare dominera så på den här nivån. Och trots sin skicklighet tar han alltid hemjobbet. Om några år kan han nog bära TIK tillbaka till SHL, precis som Zäta gjorde på sin tid. Förutom en fantastisk laginsats skulle jag vilja framhäva Jesper Wiberg, Marcus Hardegård, Dahlén och Sirén. Och Viktor Öjdal som gör en riktig kanonmatch med ett antal helt suvärena räddningar. Kan vara lätt att glömma bort målvakten när man vinner med 5-1. En sådan dag är man oerhört stolt över vårt TIK!

  2. Tack Jimmy och Mr X.
    Man blir glad och stolt att man är Timråit när man läser era ord. Kämpa nu killar och ta SM-guldet. Det är ni värda. Hoppas snart få se dessa lirare ta upp A-laget till SHL 🙂

  3. För varje spelare som vi lämnar till Modo , så tar vi ni nya J20/18 och gör dom till nya SHL spelare med ära .

  4. Ser finalen i U16 mellan dif och modo.
    Jäklar va bra DIF är. En riktigt bra årskull för dem. De krossar Modo just nu…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *