Hipp hipp hurra

Hipp hipp hurra för mina döttrar som fyller 14 år idag! Hipp hipp hurra för vårt nya bloggformat! Det är alltså jag som får äran att skriva första trädgårdsinlägget med WordPress.

Sist nämnde jag att min persikoträd knoppades och nu har det börjat att slå ut! Det är så skirt och vackert men framför alllt så tycker jag att det är fantastiskt att JAG har ett blommande persikoträd. I. Min. Trädgård.

Bild på persikoträdet Riga

I närheten av mitt blommande underverk spirar mitt lilla blåregn så stillsamt sött. Det rör sig försiktigt framåt.

Bild på blåregn

Jag håller tummarna för att det ska bli modigt som ett lejon. Nåt som däremot ser ut som ett vilse lejon i en myrstack är min klematis ’Summer snow’ men det dröjer inte länge förrän det ser ut som en snötäckt grön lavaström.

Summer snow

Såhär på vårkanten följer jag lyckligt alla förändringar hos lökar, träd, buskar, ALLT! Att varje dag se hur värmen och sommaren sipprar in fyller mig med min barndoms alla somrar och skrubbsår. Varje dag åker jag längs Längbrogatan som nu kantas av dessa fantastiska träd.

Rosablommande träd

Och på kvällen, när jag svänger in på min gata, så ser jag kvarterets vackraste Magnolia.

Magnoliabilder

Min egna lilla Magnolia mår tyvärr inte så bra. Den har fått alldeles för många cyklar på sig…

Hipp hipp hurra blev det INTE för nya bloggformatet för jag fick inte ut några bilder. Jag försökte först blogga via mobilen och sen som vanligt via datorn, men nej. Verktyget sade att mina bilder var för stora. Jättekonstigt eftersom det är samma storlek på bilderna som förut. Ja, ja, det ordnar sig men inte idag!

Hipp hipp hurra för all stinkande hönsgödsel som jag alltid slänger ut efter mina döttrars kalas! Nu blir det tårtbak!

Titti

 

 

 

 

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.