Diamonds aren't my best friend

Nu under långhelgen lade min fina grästrimmer av, en Black & Decker som jag faktiskt haft ovanligt länge. Dubbel trådmatning, eldriven och tuff!

image
Sötnosen

Jag har aldrig haft problem med att trä om trådkassetter och hela konstruktionen hos trimmern var enkel och begriplig.
I lördags for jag till Bauhaus och köpte en Bosch.
-Stabilt och tungt märke, tänkte jag.
-Combitrimmer, myste jag.
När jag kom hem gick jag rakt ut i spenaten och började köra. Slurp,  sade det direkt. Tråden försvann efter att ha kört i fem sekunder.

image
Här är den, combitrimmern!

Asjobbig konstruktion vilket gjorde att jag blev galen när jag skulle öppna trådkassetthuset. Visst, till slut fick jag upp den och drog ut tråden som försvann IGEN efter arr ha kört i tio sekunder. Själva combi i combitrimmern handlar om att en kan sätta i en 20 cm lång grövre tråd så ska vara extra tuff. Jag satte i en sån. Var tionde meter satte jag i en sån…
Jag åkte tillbaka till byggvahhuset två (2!) gånger i söndags med eländet men inte blev jag klokare för det. Det är tydligen så sen är. Jag säljer den för halva priset med kvitto och garanti! Hör bara av er!
Sen åkte jag till Granngården, köpte en Ryobi och körde hårt i trädgården på ogräs, på plattor, längs med stenmurar och kantstenar, runt grindstolpar och på ställen dit gräsklipparen inte når.

image
Min nya kärlek som förhoppningsvis varar länge

Eftersom vår trädgård är då liten så behöver vi inte el- eller bensindrivna  apparater. Vi har handjagare och häcksax, snöskovel och rotborste,  men en bra grästrimmer är ovärderlig!
I helgen ägnade jag mig helhjärtat åt ogräsrensning (läs kirskålsrensning)! Det är fantastiskt att en så liten tomt kan producera så mycket ogräs. Flera säckar blev det!

Helgen innehöll också ett besök på Hjälmarstrand Ateljé där utställningen Trädgårdskonst pågick. Det var en varierad, underfundig och glad utställning till största delen ute i det fria. Jag avslutar med några bilder därifrån!

image
Ljusbollar
image
Hjämaren i bakgrunden
image
En bukett med ljus
image
Rarast av de alla!
image
Trädgårdshöna i mosaik
image
Knasigt värre
image
Eller hur?
image
Fåglar och växter

Nu har regnet hjälpt ner hönsgödslet ordentligt och snart kommer värmen och solen!
Ha det!
Titti
PS Mina bildtexter verkar ha försvunnit!

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.