Trädgårdens öppna grind

Ibland behöver man att livet och vinden klappar en väldigt mjukt och medhårs och att regnet är stilla och varmt.
Ibland behöver man trösten och hoppet i allt som är grönt.
Ibland behöver man vara i fred.

Det är då en trädgård svarar med ett viskande leende och en öppen grind.
Det är då huden blir gränsen mellan mig och min trädgård.
Det är då jag blir människa igen.

Bilderna som följer är betraktelser från igårkväll när regnet lagt sig.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Det om det!
Jag och vän var på Trädgårdsdagen i Karlslund i söndags. Det var helt underbart och välgörande att strosa runt bland allt detta vackra! Växter högt och lågt! Vi blev alldeles saliga över rikedomen som erbjöds denna soliga söndag!

image
Karlslund och aloe vera
image
Massa växter
image
Och ännu mera växter

Själv köpte jag julrosor och orangebladig alunrot vilket jag var störtnöjd över. Egentligen skulle jag ha köpt lite mer växter men det är gött att dra ut på det. Det kommer ju fler tillfällen! Till helgen är det ju till exempel ”Shopping på landet”!
Ha det!
Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.