Det väntande trädet

Igår var det studentkaos i Örebro och jag rörde mig bara i utkanten av detta  flakskrålande då vi skulle fira svärmors födelsedag. En gång om året plockar jag mycket bestämt en bukett och det är till min svärmor Karins födelsedag. Jag vet att jag nämnt det förut, men ändå!  Buketten bestäms ju av vårens värme och intensitet. I år blev den således ovanligt blommig i och med att våren varit så förbenat kall.

image
Karins bukett!

Det är inte varje år som vallmon får vara med och skråla. Den exploderade ju alldeles nyssens. Kaboom!

image
Små ludna presenter
image
Vallmo sjunger ikapp med allium
image
Kaboom!

Jag grävde hastigt och lustigt en rabatt igår. Det var inte alls meningen för jag letade egentligen lämplig plats åt mitt fina och stora körsbärsträd som jag bland annat fick av mina världsbästa elever i torsdags. I jakten på det perfekta körsbärsträdsstället så hamnade jag på lite stickspår…

image
Mycket jord blir det att frakta bort från liten trädgård
image
Hej, korven!
image
Allt för fyra små plantor...

Jag kallar denna lilla rabatt för korven. I korven växer nu mina plantor från växtlotteriet på Hjälmarstrand. Ingen aning vad det blir för nåt men jag håller tummarna för vintersquash. Den squashen ser ju ut som yttre världsrymden anfaller eller som jätteägg från en galen alien på rymmen.

Körsbärsträdet får vänta ett par dagar. Jag måste flytta en svarta vinbärsbuske först. Det är den perfekta platsen för trädet som dessutom blir en suverän ursäkt för att expandera min djungel.

image
Sötkörsbäret Stella

Idag har jag annat att göra: jag ska nämligen till Jönköping och Dreamhack med sonen och kompis. Dessvärre kan jag INTE besöka Kinaparken i Bastedalen utanför Askersund på hemvägen. Det är stängt på riktigt och det är så sorgligt. Den parken är inte bara Sveriges vackraste utan även lite av min ledstjärna…
Lev väl!
Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.