Projekttider

Hej, sommar!
Hej, projekt!
Hej, kaffestunder i solen!
Det klagas just nu mycket på vädret men jag tycker att det är helt okej än så länge.
Jag planterade mitt körsbärsträd ”Stella” för cirka tio dagar sen och vädret är kalas för ett nyplanterat träd!

image
Studsmattan ska bort och ersättas av sittgrupp som skuggas av Stella.

Inför vår bortavistelse över midsommarhelgen så slängde mannen ut uråldrigt kalkmedel på gräsmattan. När vi kom hem hade det krupit ihop till hårda bajsliknande cementkorvar. Mycket fult och vasst, men nu är de flesta utstampade till grå dammfläckar. Lite Open Art-feeling så där.

Mellan bilen och cykelstället är det ett glapp.

image
Typiskt glapp

Här ska staket byggas i stil med staketet längre in. Jag vill att cyklarna ska döljas lite och att vår långa uppfart ska kortas av. Stolparna kom upp idag.

image
En vanlig klematis på ena stolen och en kaprifol på den andra.

Jag engagerar också sonen i trädgårdsarbetet. Idag blev det jord för hans del. Han fick fylla bilen med jord. Sen kommer han att få gräva för kommande plattsättningar. Det är alltså dags att ta bort den svarta plasten från förhoppningsvis före detta kirskålslandet. Där ska han få gräva!

image

image

Jag vet på ett ungefär hur jag vill ha det. Det känns spännande! En gång ska slingra sig, en plattform ska sättas och höga perenner ska planteras. Jag tror inte att sonen tycker det är lika spännande… Men han tjänar ju pengar på det.

Här kommer en bild, inte bara på staket och förråd, utan också på persikoträdet.

image
Titta lite närmare!

Det växer mängder av persikor på trädet. De är så ludna och fina.

image

Jag avslutar med en härlig pionbild. Det var nämligen först idag som mina pioner slog ut.

image

Ha det gott!
Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *