Rabatten jag passerar

Den här sommaren gör vi inga större utsvävningar. Vi bara pinnar på. Det blir lite av det mesta och så en rejäl anpassning efter vädret.
Mitt lilla plankbygge är i princip klart. Jag ska bara småfixa lite till med målning. Jag är så nöjd med uttrycket och det blir så bra mot ”gamla” bygget.

image
Nu döljs cyklarna
image
Kaffe?

Mannen gräver på sin långa grop. Den slingrar sig fram som en liten pigg fjällfors!

image

image

image

Vi kommer att beställa grus när det är dags för det och sen skyffla ut allt på en gång. Ja, liten trädgård med begränsat förvaringsutrymme, ni vet.
Min skämsrabatt lever i allra högsta grad. Jag tänker varje sommar att den där ska jag göra nåt åt men av nån anledning så blir det inte av. Alltså är det inte viktigt för mig.

image
Tja, lite purpurklätt piper och bolltistlarna vaknar långsamt men det är allt. På våren ser rabatten okej ut med löjtnantshjärta och tulpaner.
image
Om jag vrider på huvudet så ser grannens Flammentaz ut då här...

Jag kanske har ett skämsbehov? Nä, men det är alltid nåt i rabatten som är okej och då får den vara. Sen är det ju inte framför den jag dricker mitt kaffe. Det är rabatten jag går förbi helt enkelt.
Korvrabatten med okänd squash frodas. Härligt! Jag hoppas ju på alienliknande grönsaker.

image

Just nu är det lite dåligt med blomning i min trädgård.
Summer Snow, ja.
Purpurklätt, ja.
Malva, ja.

image
Snyggmalva!

Men i Svampenparken där blommar det minsann!

image

image

Jag har dock en liten ljuvlig stjärnflocka som sträcker på nacken, så sprött och försiktigt.

image

Jag avslutar med en bild tagen på en trädgård i Karlstad. Huset ligger på Haga och jag har alltid tyckt att det är så vackert!

image
Vilka pelare! Vilket avslut!

När jag ser sånt här blir jag lite förälskad. Sonen satt bredvid mig när jag tog bilden och sade:
– Okej….

Ha det bra!
Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.