Botaniska och Virkligheter

Vi var som hastigast i Göteborg nu i veckan och då propsade jag såklart på ett besök på Botaniska. Där har jag inte varit på ca 25 år så det var på tiden! Dessutom pågår det en virkad utställning: Virkligheter. I min familj finns en virkentusiast bortom det mesta.
Vi kom inte längre än till växthusen. Vi hade för lite tid på oss helt enkelt. Barnens kusin (11 år) hade verkligen velat se den japanska trädgården. Kul att han ville det och synd att vi bara hann med en bråkdel.
Jag rekommenderar alltså ett besök med massor av tid! Mina bilder har fokus på växthusen och vägen dit från entrén. Titta på kartan så förstår ni vad fantastiskt stort det är!

image

image

image

image

image

image

image
Blåregn!
image
Kopparlönn

image

image

image

image

image

image

image

image
Inte bara virkat!

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image
Älghornsbräken var min favorit!

image

image

Jepp! Det var ett litet axplock. Fatta vad mycket mer det finns att se i Botaniska! Nu ska jag återgå till mina prosaiska projekt: dörrbyte, jordkörning och plankmålning…
/Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.