Marktegel och silverax

Mot alla odds är morgonen solig, kall visseligen, men ändå!
Jag sitter i min hängstol med en kopp kaffe och hör nån enstaka bil passera, känner luftens väta och ser hur orörliga silveraxen kan vara.

image

image

Silveraxen är så tysta och starka. De tar plats utan att bråka eller skrika. De bara fångar ljuset och ler mot en med öppna ögon. Då ler mitt hjärta tillbaka.
– Hej, säger vi sen i kör.
Vad mer kan en begära av livet?

image
Hej!

Annars är trädgårdsläget mest bara läge. Det sägs ju att sommaren är de stora projektens tid och där hamnar jag så lätt.
Jag skulle ju anlägga rabatter där den svarta plasten legat och dödat kirskål, men sen behövdes det ju lite plattsatta gångar för att definiera rubbet… Då började mannen gräva och sen har han bara fortsatt.

image

image

image
Glanskörsbärets rötter är stora och kopparfärgade.

Det är inte SÅ mycket kvar så snart kanske grus kan beställas.
Det här med plattsättning är viktigt i en trädgård om en nu inte kör på gräs och stigar såklart! Rabatter och tankar tydliggörs.
Jag gillar rött marktegel! Så snyggt! Gatsten är också fint men nu blev det marktegel hos oss tack vare en annons på blocket för en massa år sen. Det kommer alltså att bli ordning och reda i min djungel=ni kommer inte att fastna med hår och kläder i växtligheten när ni går där.

image
Vi har utökat tegelinnehavet!

Ja, mitt uppe i dörrbyte, plåtmålande och annat smått så är det persikoträdet som står ut alldeles fullklottrat med persikor och de är så magnifika! Tyvärr är de fortfarande hårda. Inte sjutton är det lätt att mogna under denna kalla sommar!
Det var en kort rapport från mitt lilla hörn!
Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.

2 reaktioner till “Marktegel och silverax”

    1. Wow! Roligt att du hittat hit! Det var några år sen jag bloggade. Nej, jag har ingen aning om vilken sort det är. Misstänker att det är en vanlig sort i bättre sorterade handelsträdgårdar.
      Jag kan ju tillägga att jag har ett rödbladigt silverax som växer uruselt.
      Lycka till!!

Kommentarer inaktiverade.