En oas i Örebro

I tisdags åt jag lunch med bloggvännerna Ulf och Kajsa på Rosängen i Örebro.
-Japp, Rosängen! Där är det mysigt, säger en del av er.
– Vadå och vardå? frågar säkert några av er.
Rosängen är en häftig blandning av bland annat trädgård, mat, b&b, secondhand, återbruk och orangeri.  Denna oas ligger vid den nya rondellen vid Coop Ladugårdsängen, Sommarrovägen 20 för att vara exakt. Det mycket märkliga är att detta besök i tisdags var mitt första! Helt obegripligt eftersom hela stället andas gemytlighet och värme.
– Varför har jag inte varit här tidigare? Jag älskar ju såna här ställen!
Efter lunchen gick vi med våra kaffekoppar till orangeriet… Och vilket orangeri!

image
Här vill en verkligen sitta och dricka kaffe!

image

image

image
Detta avslut på stolpe! Så snyggt!
image
En närmare bild på stolpskon.

Vi har ju bytt ytterdörr på vårt hus och eftersom huset saknar entrétak så vill jag ju bygga ett passande tak. Och jag bara säger det, såna här stolpar skulle passa! Wow! Jag visste inte vilket ben jag skulle stå på, så till mig blev jag!
Göra själv eller köpa? Ingen aning. Jag slänger in en bild på den nya ytterdörren så ni bättre kan förstå mig.

image
Det är inte klart men det kan ni ju se med era alldeles egna ögon.

I orangeriet finns mängder av lyckliga pelargoner.

image

image
Bänken utanför med gjutna ben. I like!
image
Expansion på g
image
Äppellund
image
En titt in i växthuset

image

image

image
Majs!
image
Här kan man snacka återbruk! Vackra krukor gjorda av gamla bildäck.
image
Lilla affären

image

image
Jordkällare

image

image
Vi ses!

Tack för ett mycket trevligt första besök! Jag kommer igen!
Titti

Publicerat av

Titti Sundmark

På Norr i Örebro bor Titti Sundmark i ett stort hus med en liten trädgård, man, tre barn och en hund. Trädgårdsarbetet går i vågor och styrs av lusten till skönhet och av behovet att koppla av genom att rensa, gräva och dricka kaffe. Det vilda och vackra hittas i bladstrukturer och allt som blommar som inte är gult eller kirskål. Hon är högstadielärare med bakgrund som bl a konstnär.

En kommentar till “En oas i Örebro”

  1. Hej! kul att se men tyvärr är bilderna så stora att ingen har tid att sitta och vänta till bilderna blir uppladdade! Med vänlig hälsning Siv

Kommentarer inaktiverade.